У 6 випуску 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" судді проєкту перевірять шеф-кухарів наскільки вдало вони вміють збирати кулінарні пазли.

Читайте також Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 7 випуск: маршрут Ектора та найбрудніше випробування сезону

У 6 випуску 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" судді вирішили власноруч обрати капітанів для першого випробування, ними стали Стела Клименко, Ігор Міщенко та Влад Давиденко.

Стела очолила команду синіх та обрала собі в помічники Миколу Люлька, Елеонору Баранову, Лілю Стоянову, Владислава Цимбалюка та Ігоря Андріяша.

Ігор став капітаном зеленої команди, а допомагати йому у першому випробуванні будуть Віктор Шайдецький, Микола Мигаль, Ліда Корнієнко та Микола Овчаренко.

Влад Давиденко став капітаном червоної команди, до якої увійшли Віталік Нужний, Леонід Малюга, Руслан Яковлев та Неля Бадамшина.

Читайте також Мастер Шеф Професіонали 3 сезон: хто увійшов до 20-ки проєкту – імена учасників

У першому випробуванні 6 випуску 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" командам потрібно відтворити улюблені страви Ектора Хіменеса-Браво з трьох різних ресторанів Великобританії. Синій команді дісталася страва шеф-кухаря Давида Муньйоси – крокети з козиного сиру з соусом кімчі, стружкою тунця та креветками. Зелена команда отримала страву індійського шеф-кухаря Вініта Пхатії – рис з кокосовим молоком, соусом тхао, овочами в темпурі та сібасом. Червона команда готуватиме заготовки для страви шеф-кухаря Бруно Лубе – тарт татен з карамелізованим шалотом і курячою печінкою.

Три команди у першому випробуванні повинні розвінчати міф про те, що непрофесіонал ніколи не зможе приготувати страву ресторанного рівня, непрофесіоналами будуть головні герої 6 та 10 сезону "Холостяк" Іраклі Макацарія та Максим Михайлюк і головна героїня "Холостячки" – Ксенія Мішина.

Читайте також Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 5 випуск: перевірка учасників на вміння заробляти гроші

Зіркові серцеїди Іраклі Макацарія, Ксенія Мішина та Максим Михайлюк отримають від трьох команд готові кукін-бокси з напівфабрикатами, за якими за 20 хвилин повинні доготувати та скласти готову страву з популярного ресторану Лондона.

Під коробками-загадками у команд 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" будуть фотоапарати та ноутбуки, за допомогою яких учасники будуть створювати додаткові підказки й інструкції щодо приготування їхніх страв.

У кукін-бокси команди можуть покласти тільки напівфабрикати котрі потрібно доготувати зірковим гостям 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали".

Оцінувати страви судді 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" будуть за легкістю їхнього виконання гостями, наближеність страви до оригіналу та написану детальну інструкцію.

Ксенія Мішина готувала страву з кукін-боксу синьої команди, Максим Михайлюк – червоної команди, а Іраклі Макацарія – зеленої команди.

Зіркові гості 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" спочатку розгубилися, але прочитавши всі додані інструкції від своїх команд таки приготували вишукані ресторанні страви.

Після етапу приготування страв, судді та гості скуштували свої кулінарні шедеври й готові назвати переможця.

Солідарні у своєму вердикті – перемогу здобула синя команда капітаном якої була Стела Клименко. Ектор Хіменес-Браво додав, що у зеленої команди були не великі погрішності у страві, тому вони теж підіймаються на балкон, Владислав, як капітан червоних повинен обрати двох людей, які одягнуть чорні фартухи: першим він назвав себе, другим обрав Руслана.

Кулінарний ребус

У другому випробуванні 6 випуску 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" судді підготували для Стели Клименко приємний бонус, адже у попередньому конкурсі дівчина як капітан привела свою команду до перемоги. Дівчина може обрати двох інших учасників, які очолять інші команди.

Стела Клименко обрала собі в конкуренти Нелю Бадамшину та Владислава Цимбалюка. Кулінари розділились на три команди, обрали кольори фартухів та приступили до ознайомлення з правилами конкурсу.

Судді 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" підготували для професіоналів кулінарний ребус, який складається з 13 класичних страв, яким відповідають 5 картинок з асоціаціями, які мають відношення до загаданої страви.

Кожна команда по черзі відкриватиме по одній підказці, якщо не знатиме відповіді, хід переходить до наступної команди. У конкурсі переможе та команда, у якої буде найбільша кількість відгаданих страв та їхнє ідеальне приготування.

Читайте також Мастер Шеф Професіонали 3 сезон 4 випуск: неочікуваний виліт двох сильних учасників з шоу

Зарахованими будуть тільки правильно відгадані страви, котрі учасники будуть готувати відведені півтори години.

Серед загаданих суддями страв були крильця Баффало, Лазанья, Хот-дог, Донер-кебаб, крем-суп Вішуаз, Кіш Лорен, торт Шварцвальд, Чилі кон карне, рол Каліфорнія, Крем-брюле, Сальтембока, суп Біск та картопляні кнедлі, котрі не відгадала жодна команда і їх судді забрали із загального переліку.

Синя команда здогадалася, що прихована суддями 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" страва – це Лазанья, інші страви дискваліфікували через неправильні назви та приготування.

Команда жовтих теж правильно приготувала тільки одну страву – рол Каліфорнія, а червона команда взагалі замість відгаданих, на їхню думку, п'яти страв подала суддям 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" тільки чотири страви. Судді зарахували команді дві страви: Донер-кебаб та торт Шварцвальд.

Перемогу за кількістю балів отримала червона команда Владислава Цимбалюка, а дві інші команди будуть голосувати за учасників на битву чорних фартухів.

Битва чорних фартухів

На голосуванні жовта команда не встигла толком проголосувати, як Неля Бадамшина попросила слово у суддів 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" та без голосування захотіла взяти чорний фартух. Проте судді 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" зазначили, що на проєкті є правила та команда має зробити свій вибір й проголосувати.

Команда жовтих дослухалась до побажання капітана та проголосувала за Нелю Бадамшину. У синьої команди сміливців, котрі б взяли на себе відповідальність за поразку команди не виявилося. Спільним рішенням команда синіх проголосувала за Ігоря Андріяша.

Перед озвучуванням правил битви чорних Володимир Ярославський привіз до павільйону 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" дегідратор.

Учасникам битви чорних фартухів потрібно приготувати вишукану ресторанну страву за допомогою дегідратора. Після заливання їхньої страви окропом, сніданок, обід та вечеря має смакувати наче з Мішленівського ресторану.

За 2,5 години всі заготовки будуть поміщені у дегідратори, через добу судді окропом будуть активізувати їх та куштувати. Учасник битви чорних фартухів, страва котрого не будуть відповідати суддівським сподіванням та не вразять їх смаками й консистенцією назавжди покине кулінарний проєкт 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали".

Четвірка битви чорних фартухів дослуховувалася до порад учасників з балкона, а до чого це призвело дізнаємося прямо зараз!

В результаті битви чорних фартухів найкращим комплексним сетом стали страви Руслана Яковлева, а проєкт на жаль покинув Ігор Андріяш.

Дивіться 6 випуск 3 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" онлайн – відео: