Рецепт різдвяного штолена
- Час: 6 годин
- Порції: 3 штуки по 500 – 600 грамів
Читайте також Смачні страви на Новий рік: курочка у вишневому маринаді, рулет із паприкою та гомілки з карі
Штолен / Фото Високий замок
Приготування:
- Для приготування опари змішайте ледь тепле молоко, цукор та дріжджі.
- Додайте борошно та перемішайте. Залишіть опару на 30 хвилин у теплому місці, накрийте рушником.
- Для приготування здоби в окремому посуді змішайте розтоплене вершкове масло, яйця кімнатної температури, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, вершки. Збийте все до однорідної маси та змішайте з опарою.
- Невеликими порціями додайте до маси просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте його 10 хвилин.
- Накрийте тісто рушником та відправте його на 40 хвилин в тепле місце.
- Додайте до тіста подрібнені горіхи, настояні сухофрукти зі спеціями та перемішайте. Щоб тісто не прилипало до рук – додайте 1 столову ложку борошна.
- Знову накрийте тісто рушником та відправте ще на 1 годину "відпочити".
Готуємо начинку для штолена
Приготування:
- З'єднуємо у півлітровій скляній банці сухофрукти, заливаємо їх окропом та промиваємо від бруду.
- Зливаємо воду, додаємо дрібно нарізану цедру апельсина, прянощі та заливаємо все коньяком. Закриваємо банку кришкою та залишаємо сухофрукти на 1 добу в холодильнику.
- Присипаємо стільницю борошном та розділяємо готове тісто на штолен на 3 рівні частини. Кожну з них присипаємо борошном та надаємо форму.
- Розігріваємо духовку до 160 градусів та випікаємо штолен 60 хвилин.
- Коли випічка буде готовою, змащуємо її розтопленим вершковим маслом. Важливо, щоб штолен був гарячим.
- Ретельно змащуємо штолен зі всіх сторін маслом, зверху рясно посипаємо цукровою пудрою. Залишаємо до повного охолодження.
Смачного!
Відеорецепт приготування різдвяного дрезденського штолена: