Трішки спалений цукор подарує медівнику приємний карамельний аромат та смак. Також він матиме гарний шоколадний колір без додавання фарбників чи какао.

Гарна ідея для обіду Ідеальне поєднання томатів і ніжної курятини: як приготувати особливий суп з мітболами

Покроковий рецепт приготування медівника на спаленому цукрі

  • Час: 1 година 17 хвилин
  • Порцій: 6


Ви можете додати до медівника горіхи / Фото Unsplash

Приготування:

  1. У великій мисці збийте 2 яйця та 50 грамів цукру до білого кольору. Це займе орієнтовно 5 – 7 хвилин.
  2. У миску до збитих з цукром яєць додайте 150 мілілітрів кефіру та перемішайте вінчиком.
  3. Далі поступово всипте 320 грамів борошна, 1 чайну ложку соди та половину чайної ложки солі. Перемішайте.
  4. У сотейник насипте 100 грамів цукру та влийте 30 мілілітрів води. Нагрійте, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою до утворення темної карамелі. Зніміть з вогню, додайте 100 грамів меду та добре перемішайте. Перелийте всю карамель у миску з тістом.
  5. Замісіть тісто. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану.
  6. Форму для запікання застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом та присипте зверху борошном. Надлишок борошна струсіть.
  7. Рівномірно розподіліть тісто у формі та запікайте 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою – вона повинна вийти з пирога сухою, без шматочків сирого тіста.