Ваш коханий вередун крутить носа від корисних гарбуза та моркви? То приготуйте з них сонячні оладки! Такий сніданок однозначно приверне увагу дитини.

Цікаво Інсайти, тренди та інновації: чим запам'ятався "Кубок України з кулінарії 2021. Східний регіон"

Особливо смакують гарбузові та морквяні оладки з кленовим сиропом та грецьким йогуртом.

Рецепт оладок із печених гарбуза та моркви

Час: 45 хвилин
Порцій: 2

Чудовий сніданок / Фото Simply Recipes

Інгредієнти:

  • 500 грамів моркви;
  • 170 грамів гарбуза;
  • 55 грамів меду;
  • 100 грамів борошна (цільнозернового пшеничного чи рисового);
  • 1 яйце;
  • 50 мілілітрів молока;
  • дрібка кориці;
  • дрібка солі;
  • 50 грамів грецького йогурту;
  • 10 грамів кленового сиропу.

Приготування:

  1. Почистити моркву та натерти її медом та сіллю. Загорнути її у фольгу.
  2. Гарбуз також натираємо сумішшю з меду та солі.
  3. Запікаємо овочі до готовності, при 170°C приблизно 15-20 хвилин.
  4. Запечені овочі виймаємо з духовки та даємо охолонути.
  5. Після запікання моркву натираємо на грубій тертці, гарбуз розминаємо виделкою або протираємо в блендері.
  6. У мисці збиваємо яйце з молоком. Додаємо до яєчної маси борошно, корицю та замішуємо гладке тісто.
  7. З’єднуємо тісто з овочами та ретельно перемішуємо.
  8. На розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо на пательню ложкою тісто, формуючи круглі оладки та обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотого кольору.
  9. Готові оладки викладаємо на паперові рушники.
  10. Для красивої подачі викладіть оладки стопкою, зверху на них поставити ложку йогурту та полити кленовим сиропом.

Як приохотити дітей до збалансованого харчування