Ваш коханий вередун крутить носа від корисних гарбуза та моркви? То приготуйте з них сонячні оладки! Такий сніданок однозначно приверне увагу дитини.
Цікаво Інсайти, тренди та інновації: чим запам'ятався "Кубок України з кулінарії 2021. Східний регіон"
Особливо смакують гарбузові та морквяні оладки з кленовим сиропом та грецьким йогуртом.
Рецепт оладок із печених гарбуза та моркви
Час: 45 хвилин
Порцій: 2
Чудовий сніданок / Фото Simply Recipes
Інгредієнти:
- 500 грамів моркви;
- 170 грамів гарбуза;
- 55 грамів меду;
- 100 грамів борошна (цільнозернового пшеничного чи рисового);
- 1 яйце;
- 50 мілілітрів молока;
- дрібка кориці;
- дрібка солі;
- 50 грамів грецького йогурту;
- 10 грамів кленового сиропу.
Приготування:
- Почистити моркву та натерти її медом та сіллю. Загорнути її у фольгу.
- Гарбуз також натираємо сумішшю з меду та солі.
- Запікаємо овочі до готовності, при 170°C приблизно 15-20 хвилин.
- Запечені овочі виймаємо з духовки та даємо охолонути.
- Після запікання моркву натираємо на грубій тертці, гарбуз розминаємо виделкою або протираємо в блендері.
- У мисці збиваємо яйце з молоком. Додаємо до яєчної маси борошно, корицю та замішуємо гладке тісто.
- З’єднуємо тісто з овочами та ретельно перемішуємо.
- На розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо на пательню ложкою тісто, формуючи круглі оладки та обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотого кольору.
- Готові оладки викладаємо на паперові рушники.
- Для красивої подачі викладіть оладки стопкою, зверху на них поставити ложку йогурту та полити кленовим сиропом.