Неймовірний смак та цікава подача: страви з мʼяса на Пасху
28 березня 2024,
12:23
Читать новость на русском
Джерело:
PysznosciВеликдень – час радості, родинних зустрічей та частування за пишно накритим столом. Окрім традиційних страв, варто розглянути й інші варіанти, аби стіл був багатим та особливим.
Ідеальним доповненням до такого меню є рулетики з шинки, паштет та свинина з яблуками. Ці страви потішать вас не лише смаком, але й простотою приготування.
Не пропустіть Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"
Рулетики з шинкою і яєчною пастою
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 6
– 20 скибочок шинки;
– 10 зварених на круто яєць;
– 100 грамів жовтого сиру,
– 2 столові ложки майонезу;
– 1 – 2 столові ложки вершків;
– 1 чайна ложка хрону;
– пучок зеленої цибулі;
– перець, сіль до смаку.
Приготування:
- Яйця відваріть круто, почистіть і подрібніть.
- Сир натріть на тертці середнього розміру.
- У мисці змішайте яйця, сир, майонез, хрін, сметану і подрібнену цибулю.
- Приправте сіллю і перцем.
- Покладіть ложку яєчної пасти на кожен шматочок шинки.
- Згорніть шинку в рулет і обв’яжіть цибулею.
- За бажанням прикрасьте рулети смужками червоного перцю.
Смажена свинина
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– 500 грамів яблук;
– 1 столова ложка гірчиці;
– 1 столова ложка меду;
– 2 цибулини;
– 1 стакан яблучного соку;
– олія;
– сіль, перець до смаку;
– кілька гвоздик;
– свіжий розмарин;
– 1 чайна ложка цукру.
Приготування:
- Помістіть гірчицю, мед і 2 столові ложки олії в миску. Додайте спеції.
- М'ясо ретельно змастіть маринадом. Поставте в холодильник мінімум на кілька годин.
- Після закінчення цього часу дістаньте м'ясо з холодильника і обсмажте його з усіх боків на розігрітій сковороді.
- Перекладіть свинину в змащену маслом форму для запікання. Туди ж додайте нарізану цибулю. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Полийте яблучним соком (час від часу слід повторювати дію).
- Яблука почистіть від шкірки та наріжте на більш дрібні шматочки. Додати цукор, гвоздику і трохи води.
- Тушкуйте 5 хвилин у глибокій сковороді.
- Через пів години запікання додайте до зажарки яблука.
- Також додайте розмарин. Випікайте ще 20 хвилин.
Пасхальний паштет
- Час: 1,5 години
- Порцій: 6
– 500 грамів свинячого фаршу;
– 300 грамів курячої печінки;
– 200 грамів копченого бекону;
– 2 цибулини;
– 2 зубчики часнику;
– 2 яйця;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– половина склянки молока;
– 4 столові ложки панірувальних сухарів;
– 1 чайна ложка солі;
– половина чайної ложки перцю;
– половина чайної ложки майорану;
– половина чайної ложки орегано.
Приготування:
- Цибулю і часник почистіть, потім подрібніть і обсмажте на вершковому маслі.
- Коли овочі зарум’яняться, додайте свинячий фарш. Смажте все, поки м'ясо не зарум'яниться.
- Очищену печінку варіть близько 10 хвилин, потім добре остудіть.
- Копчений бекон наріжте невеликими кубиками.
- Печінка і м'ясо з овочами пропустити через м'ясорубку. Додайте панірувальні сухарі, яйця та молоко, приправте орегано, сіллю та перцем та майораном.
- Все ретельно перемішайте.
- Перекладіть готову суміш для паштету на деко, застелене папером для випічки.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці впродовж години.
- Після закінчення цього часу вийміть паштет з духовки, викладіть на тарілку і відставте остигати.