Зустрічайте фінал Євробачення смачно: легкі страви, які можна приготувати за лічені хвилини

11 травня 2024, 14:30
Читать новость на русском

Джерело:

Fajne gotowanie

Фінал Євробачення – це не тільки захоплююча музична подія, а й чудова нагода для вечірньої здибанки з друзями та родиною. Щоб зробити цей вечір особливо незабутнім, важливо подбати про смачні закуски.

Найкращі страви для посиденьок – ті, які можна швидко приготувати. Якщо ви плануєте вечірку на честь фіналу Євробачення, вам знадобляться закуски, які не тільки смачні, але й легкі у приготуванні.

Цікаво Ідеальна легка вечеря: готуємо салат з тунця та квасолі

Спринг-ролли з фаршу

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4


Особливий смак / Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 12 аркушів рисового паперу;
– 400 мілілітрів олії для смаження;
– 250 грамів міксу заморожених овочів;
– 250 грамів свинячого фаршу;
– 1 яйце;
– спеції: сіль, перець, соєвий соус, карі, мелений імбир.

Приготування:

  1. На сковороді розігрійте 2 столові ложки олії та обсмажте суміш овочів. Смажте її поки овочі не розм’якнуть.
  2. Потім додайте фарш, 1 столову ложку соєвого соусу, половину чайної ложки карі і половину чайної ложки імбиру. Інгредієнти змішайте і обсмажте до готовності м’яса.
  3. Наприкінці смаження додайте в начинку яйце, посоліть і поперчіть.
  4. Закип'ятіть воду в каструлі і занурте в неї кожен шматок рисового паперу на кілька секунд.
  5. Потім покладіть їх на дошку для висихання.
  6. На кожен аркуш рисового паперу слід викласти по 2 столові ложки начинки, загнути краї всередину і сформувати рулет.
  7. Обсмажте спринг-роли в добре розігрітій олії з двох сторін до золотистої скоринки.
  8. Викладіть роли на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  9. Подавайте спринг-роли з улюбленими соусами.

Рулети з листкового тіста

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4


Такі апетитні / Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 275 грамів листкового тіста;
– 60 грамів кетчупу;
– 160 грамів нарізаної шинки;
– 150 грамів нарізаного жовтого сиру;
– спеції: сіль, перець, орегано, базилік, гранульований часник.

Приготування:

  1. Змішайте кетчуп з 1 чайною ложкою базиліка, 1 чайною ложкою орегано, половиною чайної ложки гранульованого часнику, дрібкою солі та перцю.
  2. Листкове тісто розгорніть і змастіть приготованим соусом.
  3. На листкове тісто викладіть скибочки сиру і скибочки шинки.
  4. Згорніть листкове тісто по довшому краю в рулет.
  5. Листкове тісто наріжте скибочками шириною близько 2 сантиметрів.
  6. Викладіть ці "равлики" з листкового тіста на деко, застелене папером для випічки.
  7. Випікайте їх в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин (до золотистої скоринки).
  8. Вийміть запечені закуски з духовки, дайте охолонути і подавайте.

Нагетси у хрусткій паніровці

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4


Аж слинка потекла / Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 500 грамів курячого філе;
– 75 грамів пластівців кукурудзяних без цукру;
– 1 яйце;
– спеції: сіль, перець, приправи для курки.

Приготування:

  1. Куряче м'ясо почистіть від плівки та розділіть на невеликі смужки.
  2. Приправте м’ясо сіллю, перцем і приправами для курки.
  3. Яйце ретельно перемішайте.
  4. Змочіть шматочки курки в яйці, а потім у пластівцях.
  5. Деко застеліть папером для випічки і викладіть на нього шматочки курки.
  6. Запікайте м'ясо в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

Полуниця у шоколаді

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4


Неймовірний десерт / Ілюстративне фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 400 грамів полуниці (приблизно 20 штук середнього розміру);
– 200 грамів темного або молочного шоколаду;
– 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  1. Полуницю ретельно помийте та обсушіть.
  2. Важливо, щоб ягоди були повністю сухими перед тим, як занурити їх у шоколад.
  3. Покладіть шоколад у невелику миску.
  4. Додайте рослинну олію. Олія допоможе шоколаду розтанути рівномірніше і зробить його блискучішим.
  5. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Якщо використовуєте мікрохвильову піч, розтоплюйте шоколад з інтервалами по 20 – 30 секунд, ретельно перемішуючи кожного разу, щоб уникнути перегріву.
  6. Встроміть кожну полуницю за хвостик або використовуйте зубочистки. Занурте полуницю у розтоплений шоколад, покривши приблизно половину ягоди.
  7. Злегка обтрусіть надлишки шоколаду і покладіть полуницю на лист з пергаментним папером.
  8. Дайте шоколаду застигнути при кімнатній температурі або покладіть полуницю в холодильник на 10 – 15 хвилин.

Напій з полуницею

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4


Приготуйте і не пошкодуєте / Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 500 грамів полуниці;
– 200 грамів льоду;
– 2 склянки горілки;
– 40 грамів лайма;
– 60 грамів цукру.

Приготування:

  1. Помістіть полуницю, кубики льоду і горілку в шейкер, вичавіть сік лимона і все збийте, додайте цукор і перемішайте.
  2. Подавайте в коктейльних келихах.

Ідеї для швидких та бюджетних канапе

Канапе – ідеальний спосіб додати елегантності та різноманітності до посиденьок на честь Євробачення.

  • Канапе з крем-сиром та огірком – наріжте багет на тонкі скибочки, змастіть крем-сиром, зверху покладіть тонку скибочку огірка та прикрасьте кропом.
  • Томати чері з моцарелою і базиліком – візьміть зубочистки і нанизуйте на них чергуючи томати чері, листочок базиліку та кульку моцарели. Перед подачею капніть на них оливковою олією і бальзамічним оцтом.
  • Курячі канапе з ананасом – варене або запечене куряче філе наріжте на маленькі шматочки, змішайте з майонезом та карі, покладіть на крекер або шматочок багета, а зверху помістіть кусочок ананаса.
Важливо знати: скільки часу слід маринувати шашлик.