Варіацій Мімози є безліч. Ми ж пропонуємо приготувати усім відомий салат з вершковим маслом.

Вам сподобається Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром

Салат "Мімоза" – покроковий рецепт

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. Помийте курячі яйця та опустіть їх в невелику каструлю. Налийте води, доведіть до кипіння та варіть впродовж 10 хвилин. Залийте яйця проточною холодною водою, дайте їм охолонути та почистьте від шкарлупи.
  2. Натріть білки в миску, а в іншій тарілці розімніть виделкою жовтки. Накрийте паперовими рушниками та відставте до потреби.
  3. Почистьте цибулю від шкірки. Далі наріжте її ножем або натріть на тертці. Покладіть в глибоку чашу, посипте дрібкою солі та залийте окропом на 5 – 10 хвилин. Після цього цибуля отримає м'який смак. Пропарену цибулю відкиньте на сито.
  4. Натріть сир на середній тертці в окрему тарілку. Помийте, обсушіть та подрібніть зелень. Дістаньте з банки рибу та видаліть кістки. Розімніть в окремій тарілці виделкою або подрібніть у блендері.
  5. Підготуйте широке неглибоке блюдо для салату. Розподіліть на дні білки, поверх яких викладіть шар тертого сиру. За ним – шар розім'ятої риби, змащеної майонезом.
  6. Поверх майонезу покладіть шар подрібненої цибулі. Наступний шар – половина розім'ятих жовтків, які змастіть майонезом та посипте подрібненою зеленню. Поверх зелені натріть на дрібній тертці заморожене вершкове масло.
  7. Завершальний шар – жовтки, протертих ложкою через сито. Розподіліть жовтки так, щоб колір шару був рівномірний.