Зірка новорічного стола: оригінальний рецепт культового салату "Мімоза"
6 грудня 2023,
13:05
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaМімоза – один із найзнаменитіших серед українців салатів. Саме він може чудово прикрасити ваш святковий стіл на Різдво чи Новий рік.
Варіацій Мімози є безліч. Ми ж пропонуємо приготувати усім відомий салат з вершковим маслом.
Вам сподобається Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром
Салат "Мімоза" – покроковий рецепт
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 8
– 100 грамів масла;
– 6 яєць;
– 2 цибулини;
– 150 грамів сиру;
– 230 грамів сардини;
– 220 грамів майонезу 72%;
– 50 грамів кропу;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Помийте курячі яйця та опустіть їх в невелику каструлю. Налийте води, доведіть до кипіння та варіть впродовж 10 хвилин. Залийте яйця проточною холодною водою, дайте їм охолонути та почистьте від шкарлупи.
- Натріть білки в миску, а в іншій тарілці розімніть виделкою жовтки. Накрийте паперовими рушниками та відставте до потреби.
- Почистьте цибулю від шкірки. Далі наріжте її ножем або натріть на тертці. Покладіть в глибоку чашу, посипте дрібкою солі та залийте окропом на 5 – 10 хвилин. Після цього цибуля отримає м'який смак. Пропарену цибулю відкиньте на сито.
- Натріть сир на середній тертці в окрему тарілку. Помийте, обсушіть та подрібніть зелень. Дістаньте з банки рибу та видаліть кістки. Розімніть в окремій тарілці виделкою або подрібніть у блендері.
- Підготуйте широке неглибоке блюдо для салату. Розподіліть на дні білки, поверх яких викладіть шар тертого сиру. За ним – шар розім'ятої риби, змащеної майонезом.
- Поверх майонезу покладіть шар подрібненої цибулі. Наступний шар – половина розім'ятих жовтків, які змастіть майонезом та посипте подрібненою зеленню. Поверх зелені натріть на дрібній тертці заморожене вершкове масло.
- Завершальний шар – жовтки, протертих ложкою через сито. Розподіліть жовтки так, щоб колір шару був рівномірний.