Мінібургери з соковитою курятиною, сиром та запашними булочками з кунжутом легко приготувати вдома. Така страва сподобається всій вашій родині.

Читайте також Як приготувати котлету для бургера: рецепт від Тані Литвинової

Рецепт бургерів

Порції: 4

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте борошно з сіллю, додайте цукор, дріжджі, яйце, молоко, перемішайте, замісіть тісто, залиште на 1 годину.
  3. Тісто розділіть на 4 частини, залиште на 1,5 години. З готового тіста сформуйте булочки.
  4. Окремо у мисці, збийте жовток, змастіть булочки, посипте кунжутом.
  5. Розігрійте духовку до температури 165-170 градусів, відправте запікатись протягом 25 хвилин.
  6. Для приготування котлет куряче філе помийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте на скибочки.
  7. Цибулю почистіть, викладіть у блендер, додайте філе, подрібніть до однорідної консистенції.
  8. Розділіть фарш на 4 частини, сформуйте котлети діаметром один сантиметр (більше булки), обсмажте на пательні з двох сторін протягом 3 хвилин до готовності, перегорніть, викладіть сир, готуйте ще 3 хвилини.
  9. Булочки розріжте навпіл, змастіть вершковим маслом, обсмажте на пательні або грилі.
  10. Солоний огірок наріжте кружальцями.
  11. Готові булочки змастіть томатним соусом, викладіть солоний огірок, котлети з сиром, накрийте іншою булочками. Викладіть на тарілку. Смачного!