Історія напою мохіто
Мохіто – свіжий алкогольний коктейль родом з Куби. Він походить від лікарського тоніку 16 століття – Ель Дрейк.
Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів
Подейкують, що у 1800-х роках африканці, які були поневоленими та працювали на кубинських полях цукрової тростини вживали подібний напій. Оскільки на дорогий ром у них коштів не було, м'ята, лайм та цукор добре маскували неприємний запах дешевого алкоголю.
До речі, коктейль мохіто став другим після дайкірі у списку улюблених коктейлів Ернеста Хемінгуея.
Класичний алкогольний мохіто / Фото Смачно юа
Рецепт приготування алкогольного коктейлю мохіто
- Час: 5 хвилин
- Порції: 1
- Калорійність: 217 ккал
- Підготуйте всі інгредієнти для напою.
Інгредієнти для коктейлю / Фото the spruce eats
- У високий келих для коктейлю додайте цукор та листочки м'яти.
М'ята і цукор / Фото the spruce eats
- Влийте половину газованої води.
- За допомогою ступки розітріть цукор з м'ятою.
Процес приготування напою / Фото the spruce eats
- Вичавіть сік лайму в келих.
Сік лайма / Фото the spruce eats
- Влийте решту газованої води й ром.
Приготування мохіто / Фото the spruce eats
- Перемішайте коктейль ложкою.
- Наповніть келих льодом.
Додавання льоду в келих / Фото the spruce eats
- Прикрасьте готовий коктейль листочками м'яти.
Готовий напій мохіто / Фото the spruce eats
- Подавайте мохіто охолодженим та з соломинкою. Смачного!