Готувати таку картоплю – легко і приємно. Її свіжий смак прекрасно поєднується із зеленню, грибами та м'ясом.

Варто спробувати Готуйте одразу подвійну порцію, бо зникне швидко: рецепт молодої картоплі зі сметаною і часником

Молода картопля з грибами та сметаною

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Картоплю добре промийте, викладіть в каструлю і залийте окропом. Поставте на невеликий вогонь і варіть 15 – 20 хвилин. В середині варіння додайте сіль і лавровий лист.
  2. Гриби промийте і розріжте на четвертинки. Цибулю наріжте соломкою.
  3. На пательні нагрійте олію й обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору. Потім додайте гриби й смажте, поки не випарується вся волога.
  4. Далі додайте на пательню борошно і сметану, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте все разом 5 – 7 хвилин, поки підлива не загусне. Потім додайте трохи води та тушкуйте ще кілька хвилин.
  5. Злийте воду з картоплі та перемішайте останню з грибною підливою.