Монастирська хатинка: готуємо торт, який просто танутиме в роті

23 лютого 2024, 10:15
Читать новость на русском

Джерело:

skorobagatko.anna

Якщо ви ніколи не їли "Монастирську хатинку", обов'язково скористайтеся цим рецептом. Він може стати вашим улюбленим.

Поєднання сметанного крему та вишень – просто фантастичне. Окрім того, цей торт має незвичний вигляд.

Варто спробувати Готуємо ідеальні шоколадні мафіни з вишнями: простий рецепт із секретом

Торт "Монастирська хатинка"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 200 грамів вершкового масла;
– 200 грамів сметани 15 – 25%;
– 1 чайна ложка солі;
– 25 грамів цукру;
– 1 чайна ложка екстракту ванілі;
– 6 грамів розпушувача;
– 400 грамів борошна.

Начинка:
– 600 грамів вишень без кісточок;
– 150 грамів цукру;
– 40 грамів крохмалю.

Крем:
– 300 грамів сметани 25%;
– 300 мілілітрів вершків;
– 150 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. З'єднайте сухі інгредієнти, окрім цукру. Масло натріть прямо в борошно.
  2. Додайте до сметани цукор, перемішайте та з'єднайте разом з маслом і борошном. Швидко вимішайте тісто і відправте його в холодильник на 30 хвилин.
  3. Тим часом до вишень додайте цукор. Поставте на середній вогонь. Коли вишні розтануть, сік з них вилийте на крохмаль, перемішайте і додайте до вишень. Варіть на слабкому вогні до загущення. Далі охолодіть та накрийте плівкою в контакт.
  4. Тісто розділіть на 3 частини. Кожну гарно розкачайте і наріжте смужки шириною 8 сантиметрів, які теж розкачайте.
  5. Викладіть на кожну начинку, заліпіть краї та викладайте на деко швом до низу. Випікайте при температурі 200 градусів 20 – 22 хвилини.
  6. Усі інгредієнти для крему збийте до піків. Зберіть торт у вигляді хатинки та поставте на ніч у холодильник для стабілізації.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати прості та смачні слойки з вишнями.