Як по-корейськи, але краще: готуємо моркву по-грузинськи
2 лютого 2024,
20:20
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaМорква по-грузинськи може стати вашим новим кулінарним фаворитом. Вона схожа на звичну моркву по-корейськи, але з цікавим інгредієнтом.
Щоб зробити моркву незабутньою, додайте до неї волоські горіхи. Вони є відображенням грузинської кухні та присутні майже у всіх стравах.
Варто спробувати Найкращий салат з пекінської капусти: простий рецепт з тунцем
Рецепт моркви по-грузинськи
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 6
– 1 кілограм моркви;
– 100 грамів волоських горіхів;
– 1 чайна ложка солі;
– 100 мілілітрів олії;
– 1 чайна ложка цукру;
– 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
– 1 чайна ложка меленого коріандру;
– 1 чайна ложка приправи "Хмелі-сунелі";
– 1 чайна ложка меленої паприки;
– 4 зубчики часнику;
– 60 мілілітрів яблучного оцту.
Приготування:
- Моркву помийте та замочіть у холодній воді на 1 годину. Далі почистьте її від шкірки та натріть на терці для корейської моркви.
- Посипте моркву сіллю та помніть руками, щоб вона пустила сік.
- Волоські горіхи покладіть у блендер і подрібніть. Додайте їх до моркви та перемішайте.
- У пательню налийте олію без запаху, нагрійте й насипте цукор, всі спеції та пропущений через прес часник. Добре перемішайте й залийте моркву гарячою заправкою.
- Наприкінці додайте яблучний оцет і добре перемішайте. Маринуйте моркву декілька годин в холодильнику.