Не треба навіть цукру та масла: простий рецепт морквяного пирога з 4 інгредієнтів
22 травня 2024,
18:57
Читать новость на русском
Джерело:
ExpressБагато рецептів випічки вимагають довгого списку інгредієнтів і складних рухів для досягнення ідеальної текстури. Проте це не стосується цього неймовірно ароматного морквяного пирога.
Цей рецепт вже підкорив соцмережі. Адже він є гарним способом використати моркву, яка вже довго лежить у холодильнику без діла.
Буде смачно Рецепт, який точно вийде у кожного: готуємо лінивий "Наполеон" з полуницею
Рецепт морквяного кексу
- Час: 1 година
- Порцій: 6
– 240 грамів борошна грубого помелу;
– 245 грамів тертої моркви;
– 1 банка згущеного молока;
– 100 грамів горіхів пекан, волоських горіхів або родзинок.
Глазур з вершкового сиру:
– 60 грамів розм'якшеного вершкового масла;
– 500 грамів цукрової пудри;
– 250 грамів вершкового сиру;
– 80 мілілітрів лимонного соку.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів, а форму для випікання змастіть маслом та вистеліть пергаментом, щоб прикрити дно і боки.
- Далі натріть моркву на тертці, викладіть її на чистий кухонний рушник, складіть і злегка відтисніть зайву вологу.
- Додайте у миску з морквою борошно та згущене молоко. Перемішайте, а потім додайте горіхи або родзинки.
- Перемішайте ще раз до однорідності та вилийте тісто у форму. Випікайте 45 хвилин, поки шпажка не вийде сухою. Після випікання дайте пирогу охолонути.
- Щоб приготувати сирну глазур, міксером збийте вершковий сир до однорідної маси, а потім додайте розм'якшене вершкове масло. Збивайте від 30 секунд до хвилини, доки все добре не перемішається.
- Потім додайте лимонний сік та цукрову пудру і продовжуйте збивати. Коли пиріг повністю охолоне, змастіть його глазур'ю.