Згущене молоко – це продукт, який отримується шляхом випарування рідини зі звичайного молока. Це робиться зазвичай шляхом варіння молока разом з цукром. Процес згущення молока призводить до утворення густої маси зі солодкавим смаком та кремовою текстурою.

Цікаво На кшталт Філадельфії: як приготувати крем-сир вдома – вийде смачніше, ніж у магазині

Рецепт згущеного молока

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. У глибокій каструлі з товстим і рівним дном вилийте молоко, цукор та вершкове масло. Такий посуд слід обрати, щоб він рівномірно розподіляв тепло і молоко не пригоріло.
  2. Всі інгредієнти розмішайте.
  3. Поставте на плиту та доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь. Уважно слідкуйте, щоб молоко не збігло, воно буде трохи пінитися.
  4. Варіть суміш приблизно 30 хвилин, час від часу помішуючи.
  5. Через зазначений проміжок часу перевірте густоту: у невелику миску налийте 1 столову ложку згущеного молока, охолодіть і оцініть консистенцію.
  6. Якщо ви любите густіше згущене молоко, то варіть ще 5 – 10 хвилин довше.
  7. Коли молоко охолоне, його можна додавати до млинців, панкейків або сирників.