13 січня,
10:11
Ви забудете про магазин: рецепт згущеного молока, який можна повторити на будь-якій кухні
Джерело:
Ютуб Оксі в ТЕМІБез згущеного молока неможливо собі уявити млинці чи оладки. Його можна легко приготувати вдома та обійтися без консервантів.
Згущене молоко – це продукт, який отримується шляхом випарування рідини зі звичайного молока. Це робиться зазвичай шляхом варіння молока разом з цукром. Процес згущення молока призводить до утворення густої маси зі солодкавим смаком та кремовою текстурою.
Цікаво На кшталт Філадельфії: як приготувати крем-сир вдома – вийде смачніше, ніж у магазині
Рецепт згущеного молока
- Час: 1 година
- Порцій: 4
– 600 мілілітрів молока 2,5%;
– 600 грамів цукру;
– 60 грамів вершкового масла 83%.
Приготування:
- У глибокій каструлі з товстим і рівним дном вилийте молоко, цукор та вершкове масло. Такий посуд слід обрати, щоб він рівномірно розподіляв тепло і молоко не пригоріло.
- Всі інгредієнти розмішайте.
- Поставте на плиту та доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь. Уважно слідкуйте, щоб молоко не збігло, воно буде трохи пінитися.
- Варіть суміш приблизно 30 хвилин, час від часу помішуючи.
- Через зазначений проміжок часу перевірте густоту: у невелику миску налийте 1 столову ложку згущеного молока, охолодіть і оцініть консистенцію.
- Якщо ви любите густіше згущене молоко, то варіть ще 5 – 10 хвилин довше.
- Коли молоко охолоне, його можна додавати до млинців, панкейків або сирників.