Можна трішки схитрувати: як приготувати смачний шашлик, не витрачаючи багато часу на маринування

14 травня 2024, 10:48
Читать новость на русском

Джерело:

beszamel

Секрет вдалого шашлику – у хорошому маринаді. Однак коли часу обмаль або посиденьки спонтанні, то можна трішечки схитрувати.

Зазвичай секрет вдалого шашлику полягає у тривалому маринуванні. Однак інколи трапляється, що багато часу на це немає. Для таких випадків існує один простий секрет – додати на шампури овочі. 

Цікаво Простіше не буває: готуємо ароматний стейк з капусти у духовці

Рецепт шашлику з овочами 

Час: 45 хвилин + 30 хвилин на маринування

Порцій: 4

Інгредієнти: 

– 40 шматочків свинини;
– 1 молодий кабачок;
– 1 червоний перець;
– 2 цибулини;
– 2 зубчики часнику;
– спеції для шашлику;
– дрібка меленого чорного перцю;
– 1 столова ложка винного оцту;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– сіль до смаку. 

Приготування: 

  1. Оцет змішуємо з оливковою олією. Додаємо часник та приправу. Добре перемішуємо.
  2. Вкриваємо м'ясо маринадом та залишаємо на 30 хвилин. 
  3. Кабачок нарізаємо товстими скибочками. 
  4. Перець миємо, ріжемо навпіл, видаляємо насіння та нарізаємо шматочками.
  5. На шампури нанизуємо м'ясо та овочі.
  6. Завдяки приготуванню разом з овочами м'ясо вбере їх смак та запах, що компенсує відсутність тривалого маринування.

Смачного!

Стане у пригоді: маринад для стейка, який вважають ідеальним.