Кабачки – один з улюблених овочів українців. Його вирощують для приготування салатів, закусок, других страв та супів, також роблять закрутки на зиму.

Читайте також День пікніка з "Апетитною": які страви приготувати для відпочинку на природі

Якщо ви вирішили готувати його в сирому вигляді, спочатку переконайтеся, що він не зашкодить вашому організму.

Яка користь сирого кабачка

У сирих кабачках міститься велика кількість мінеральних компонентів: кальцій, залізо, фосфор, магній. Також значний вміст мікроелементів, які потрібні в невеликих концентраціях: титан, літій, цинк, молібден. Велика кількість життєво важливих вітамінів: групи В, каротину або провітаміну А, С, РР.

Проте не слід захоплюватися поїданням сирого кабачка і через чималу низку застережень.

Шкідливі властивості сирого кабачка

Людям, у яких є алергія на гарбузові, вживання як сирого, так і вареного овочу протипоказано. Також можливі проблеми виникнуть у тих, у кого наявна виразка шлунка або 12-палої кишки, оскільки в складі міститься вітамін С.

Небажано вводити в раціон цей продукт при хворобах нирок, оскільки він має сечогінний ефект. Але тут потрібна консультація медиків.
Не слід вживати кабачки на голодний шлунок, адже у нього виражений проносний ефект. Сирий кабачок шкідливий для дітей до 5 років. Він викликає збої в роботі шлунка, при цьому можлива печія, блювота, відрижка.

Рецепт салату з сирого кабачка

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Відварюємо курячі яйця у підсоленій воді до готовності, 6 – 7 хвилин. Охолоджуємо, очищаємо від шкарлупи та відділяємо білок від жовтка.
  • Білки нарізаємо шматочками, жовтки залишаємо.
  • Нарізаємо кабачки тонкими кільцями, змішуємо з яйцями. Додаємо нарізані помідори та свіжу зелень.
  • Яєчні жовтки ретельно розминаємо виделкою. Додаємо гірчицю і сіль, змішуємо з майонезом та заправляємо сумішшю салат.

Смачного!