Укр Рус
27 жовтня, 12:35
2

Про загрозу зможете забути: як легко захистити варення від цвілі

Основні тези
  • Додайте лимонну кислоту або сік для захисту варення від плісняви.
  • Зберігайте варення без світла та при низькій температурі, обгорнувши в пергаментний папір.

Навіть якщо ви все зробили правильно, завжди є небезпека, що в банці зʼявиться цвіль. Головне – не панікувати, адже ситуацію завжди можна врятувати варення від плісняви.

Пліснява – одна з головних турбот, коли йдеться про тривале зберігання варення. Як її уникнути і що робити, коли вона вже зʼявилася на поверхні смаколика – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Beszamel

Буде цікаво Будуть такими ж смачними, як у бабусі: 3 рецепти ідеального тіста для вареників

Як захистити варення від плісняви? 

Цукор – чудовий консервант, який запобігає швидкому розмноженню бактерій. Однак інколи його буває недостатньо. Тому під час приготування потрібно додати трішки лимонної кислоти або лимонного соку. Цей простий секрет допоможе вберегтися від появи плісняви. 

Пліснява – це ще не вирок / Фото Pixabay

Ще важливо звернути увагу на правильне зберігання – відсутність світла та низька температура. Також гарним рішенням буде обгорнути варення в пергаментний папір. 

Чи можна їсти варення з цвіллю? 

Якщо цвіль тільки почала зʼявлятися, то все ще можна врятувати. Для цього треба видалити плівку за бактеріями, прокипʼятити варення і додати до нього ще цукру, розповідає портал Shuba.

Секрети, які стануть у пригоді

  • Сир потрібно зберігати окремо і за належної температури – й тоді він залишиться красивим і смачним, наче щойно з вітрини. 

  • А хліб для котлет не варто замочувати у молоці – це зробить їх забитими та надто щільними.