Ніжний, шоколадний мусовий торт "Три шоколада" легкий у приготуванні, все, що вам потрібно – це дотримуватись інструкції приготування, грамів та температур у рецепті.

Читайте також Що таке кондитерська бордюрна стрічка – всі секрети розповідає Ліза Глінська

  1. На паровій бані розтопіть шоколад з вершковим маслом, а яйце збийте з цукром за допомогою міксера. З'єднайте дві маси та перемішайте до однорідної консистенції.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів, деко застеліть пергаментом для випікання та вилийте на нього тісто для торта. Випікайте корж 8-10 хвилин, він повинен всередині залишатись трішки вологим.
  3. Охолодіть бісквіт при кімнатній температурі, згодом відправте його в морозилку. Коли він замерзне виріжте круглою металевою формою коло діаметром 14 см. Корж для торта готовий.
  1. У каструлі з'єднайте молоко з вершками, 1/3 частину цукру та ванільний екстракт або насіння зі стручка ванілі – поставте суміш на маленький вогонь та прогрійте. Окремо розітріть жовтки з рештою цукру. Відправляємо гарчу молочну масу до жовтків та активно перемішуємо вінчиком до однорідності.
  2. Знову переливаємо масу до каструлі, ставимо на маленький вогонь та постійно помішуємо заготовку на крем. Варимо його до 84 градусів, маса ставатиме все густішою. Коли крем буде при помішуванні залишати стійкі малюнки від вінчика – він готовий.
  3. Замочіть желатин у 50 мл води та дайте йому набухнути. З'єднайте крем Англез із набухлим желатином та перемішуємо.
  4. Розділіть готовий крем на три рівні частини та до кожної з них додайте шоколад: до першої частини чорний, до другої – молочний, а до третьої – білий. Розтопіть шоколад в кремі до однорідності.
  5. Охолодіть крем до температури 35-36 градусів та введіть в нього збиті вершки до м'яких піків – обережно перемішайте, щоб не втратити повітряність та ніжність крему.
  6. Підготуйте форму діаметром 16 см, викладіть бордюрну стрічку на боки форми та закріпіть наліпкою або скотчем.
  7. На дно форми викладіть бісквіт, залийте кремом з чорним шоколадом та відправте його застигнути до холодильника.
  8. Коли перший шар повністю застиг, залийте шаром з молочним шоколадом та знову відправте застигати до холодильника. Далі за цим же принципом залийте й третій шар з молочним шоколадом та відправте застигати. Готовий торт повинен охолоджуватись в холодильнику 6-8 годин. Торт "Три шоколада" готовий – смачного!