• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • 24 Канал
  • Економіка
  • Showbiz
  • Новини здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    • Закордон
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

М'ясний сомельє: інтерв'ю з бренд-шефом МХП Алексом Юсуповим про "продавців нового формату"

8 квітня 2021 , 17:28 - Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ
 Бренд-шеф МХП Алекс Юсупов розповідає про м'ясних сомельє
Бренд-шеф МХП Алекс Юсупов розповідає про м'ясних сомельє / Наша Ряба

Найбільший виробник м'яса птиці в Україні – агрохолдинг МХП (ТМ "Наша Ряба") – торік запустив нову мережу магазинів біля дому "М'ясомаркет". Перший такий магазин відкрився наприкінці липня 2020 в Ковелі, а у середині вересня – у Києві. Особливістю мережі є те, що тут працюють не продавці, а м'ясні сомельє. Хто вони такі та у чому переваги цього формату – читайте далі.

Джерело:

24 канал

Станом на кінець 2020 року було відкрито 52 магазини "М'ясомаркет" у 34 населених пунктах з 19 областей України.

Читайте також Як обрати безпечну та смачну курятину: чекліст для покупця

Мережа "М'ясомаркет" – це абсолютно новий підхід до обслуговування українських споживачів, адже він передбачає роботу м’ясних сомельє замість звичайних продавців.

"М'ясомаркет" / Фото "Наша Ряба"

Хто такий м'ясний сомельє

М'ясний сомельє – це експерт, який допомагає покупцям не лише вибрати м’ясо, але й консультує, який вид м'яса найкраще підійде для ваших цілей та страв. М'ясні сомельє працюють в магазинах нової мережі "М'ясомаркет" від початку її запуску.

М'ясні сомельє / Фото "Наша Ряба"

Ці люди – проміжна ланка між шеф-кухарем та продавцем-консультантом. Вони добре розуміються на м'ясі та субпродуктах, – розповідає бренд-шеф МХП Алекс Юсупов. – Іноді покупець приходить до магазину, бажаючи купити "щось" на вечерю, проте ще не визначився, що саме йому потрібно. Він може підійти до сомельє та запитати, наприклад, що той може порадити приготувати для сім'ї з трьох людей. Сомельє запропонує покупцю кілька варіантів рецептів та підбере необхідні продукти. Це як особистий кухар для сім’ї, якому можна ставити різні запитання щодо м'ясної продукції.

Окрім цього, сомельє може дати рекомендації щодо вибору м'яса, якщо у людини є якісь певні вподобання чи особливості організму, як-от непереносимість деяких продуктів.

Як стати м'ясним сомельє

М'ясні сомельє – це нова концепція, яка потребує часу для втілення. Мережа "М'ясомаркет" зараз активно розвивається, тому компанія докладає усіх зусиль, аби кожен продавець мав право офіційно називатись м'ясним сомельє.

Школа "М'ясних сомельє" / Фото "Наша Ряба"

Це важливо, адже продавцю для цього потрібно здобути повноцінну освіту в цій галузі. Тому для "продавців нового якісного формату" відкривають "Школу м'ясних сомельє" на чолі з бренд-шефом МХП Алексом Юсуповим.

Для того, щоб стати м'ясним сомельє, людина повинна пройти відповідне навчання, яке передбачає майстер-класи та практичні курси.

Алекс Юсупов з командою / Фото "Наша Ряба"

Ми зараз якраз закінчуємо формування школи для м'ясних сомельє, які зможуть зорієнтувати покупця щодо характеристик різних видів м'яса, його калорійності, рекомендацій дієтологів тощо – пояснює шеф.

На відміну від звичайних продавців, м'ясний сомельє має глибокі знання не лише про саму продукцію, але й про специфіку вирощування тварин, їхнє харчування, про хімічний склад м'яса та особливості його споживання.

Поки що школу можуть відвідувати лише працівники "М'ясомаркету", однак ми припускаємо, що в майбутньому буде можливість навчати й інших. Зокрема, вони отримають вичерпні знання про продукцію, а ще проходитимуть курси продажу, менеджменту, кулінарні курси та багато іншого. У них буде багато теорії та практики, – додає він.

МХП планує до кінця 2021 року відкрити 350 таких магазинів нового формату, а у перспективі п’яти років – збільшити мережу "М'ясомаркет" до 2 тисяч магазинів по всій Україні.

Нагадаємо, що агрохолдинг МХП, куди входять такі популярні бренди, як "Наша Ряба", "Бащинський", "Легко", "Секрети Шефа" та інші, є найбільшим виробником курятини в Україні. Його продукцію експортують у понад 80 країн світу.

Автор: Ярина Джигін
Новини Смачно Новини кулінарії Інтерв'ю Наша Ряба

показати всі приховати

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      22 квітня , 21:41
    • Збираємо великодній кошик: які продукти покласти та як зробити їх корисними

      Збираємо великодній кошик: які продукти покласти та як зробити їх корисними

      20 квітня , 15:55
    • Як приготувати американські бублики: простий рецепт

      Як приготувати американські бублики: простий рецепт

      17 квітня , 10:45
      Цікаво
    • Червоне м'ясо проти білого: яке корисніше й чому

      Червоне м'ясо проти білого: яке корисніше й чому

      31 бер , 15:15
    • Купили в супермаркеті неякісний продукт: як відстояти свої права й повернути гроші

      Купили в супермаркеті неякісний продукт: як відстояти свої права й повернути гроші

      7 квіт , 18:54
    • Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      22 квіт , 21:41
    • Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

      Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

      22 квіт , 20:42
     
    Новини
    • 21:41

      Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      21:41
    • 20:42

      Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

      20:42
    • 18:37

      Салат з курятиною, апельсином, горіхами та бринзою: простий рецепт

      18:37
    • 17:40

      Оригінальна та смачна пасочка з шоколадною начинкою за рецептом Лізи Глінської відео

      17:40
    • 15:25

      Як приготувати кіш з курятиною: рецепт від Яни Балог

      15:25
    • 13:48

      IKEA випустила кулінарну книгу рецептів із залишків їжі відео

      13:48
    • 12:15

      Як приготувати італійську паску Панетоне: домашній рецепт

      12:15
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • 24 Канал
    • Економіка
    • Showbiz
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    • Закордон
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Про нас
    • Редакційна політика
    • Про телеканал
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Ми керуємося нормами Закону України “Про рекламу” та власною комерційною політикою. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт“, “Партнерський матеріал“, “Експерт“, “Позиція” й відокремлені від журналістських інформаційних матеріалів 24tv.ua. За достовірність та зміст реклами відповідальність несе рекламодавець.

    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації), розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.

    Усі права захищені. © 2005—2021, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук