Приготуйте його на свято чи просто, щоб потішити рідних. За цим рецептом Наполеон точно вийде чудовим.

Варто спробувати Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Наполеон з кремом зі згущеним молоком

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. У просіяне борошно натріть підморожене масло. Періодично занурюйте масло в борошно.
  2. Швидко розподіліть масляну стружку в тісті. Додайте яйце, сіль, сметану, молоко і вимісіть тісто руками. Але не довго, щоб масло не тануло.
  3. Розріжте тісто на 6 частин, викладіть на тарілку, зверху затягніть плівку і відправте в холодильник мінімум на 1 годину.
  4. На пергаменті розкачайте тісто, виріжте коло. Залишки навколо кола не прибирайте – вони підуть на крихту для декору.
  5. По всій площині тіста пройдіть виделкою, щоб воно не підіймалось занадто сильно. Викладіть коржі на пергамент і відправте у розігріту до 210 – 220 градусів духовку на 8 – 10 хвилин.
  6. Тим часом приготуйте крем. Дістаньте з холодильника масло, а молоко нагрійте на плиті.
  7. В сотейнику перемішайте яйця та борошно до поєднання. Поступово влийте до яєць гаряче молоко, постійно помішуючи.
  8. Поставте на плиту та варіть на маленькому вогні до загущення. Далі накрийте плівкою в контакт і охолодіть.
  9. Розм'якшене масло збийте міксером, додайте остиглий заварний крем і згущене молоко. Всі три компоненти мають бути однакової температури.
  10. Змастіть коржі кремом, складіть один на один і обмажте кремом зверху. Поставте на ніч в холодильник. Зранку покрийте торт крихтою.