Рецепт, який завжди вдається: готуємо традиційний "Наполеон", що сподобається всім
Джерело:
yuliya_ynaТорт "Наполеон" давно завоював серця мільйонів українців. І не без причин – цей десерт вражає не лише своїм неперевершеним смаком, а й швидкістю приготування. Ніжні шари та кремова текстура роблять його чудовим вибором для святкових подій і сімейних посиденьок, приносячи справжнє кулінарне задоволення.
Обов'язково збережіть цей простий рецепт. Ви повертатиметеся до нього не раз.
Буде смачно Італійський полуничний торт: простий рецепт вишуканого десерту
Перевірений рецепт "Наполеона"
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 12
Інгредієнти:
– 3 склянки борошна;
– пачка масла;
– 2 яйця;
– 150 мілілітрів холодної води;
– 1 столова ложка оцту;
– дрібка солі.
Крем:
– 1 літр молока;
– 4 столові ложки цукру;
– 2 яйця;
– 3 столові ложки борошна;
– 200 грамів масла;
– 300 грамів згущеного молока.
Дивіться відео, як готувати "Наполеон"
Приготування:
- Масло завчасно покладіть до морозилки. Просійте борошно та натріть в нього масло. Яйця, воду, сіль та оцет змішайте до однорідності й додайте до борошна з маслом. Замісіть тісто, розділіть його на 10 – 12 частин та відправте в холодильник орієнтовно на годину.
- Тим часом приготуйте крем. Молоко доведіть до кипіння і тоненьким струменем додайте збиті з цукром та борошном яйця. Постійно помішуйте до появи бульбашок. В окремому посуді збийте масло та згущене молоко. Введіть заварний крем, продовжуючи збивати.
- Розкачайте тісто, присипаючи борошном. Виріжте коло і випікайте на пергаменті в розігрітій до 180 градусів духовці 5 – 7 хвилин. Обрізки можна теж поставити випікатись, адже потім вони знадобляться для крихти, щоб оздобити торт. Майте на увазі, що коржі випікаються швидко, тому, поки випікається один, розкачуйте інший.
- Охолоджені коржі змастіть кремом. Боки також змастіть та присипте все крихтою. Сформований торт поставте до холодильника на 4 – 5 годин, а ще краще на ніч.