Доволі часто у рецептах випічки передбачене просіювання борошна. Деякі господині вважають цей крок зайвим, але насправді саме тут захований ключ до успіху.
Читайте також Як здивувати гостей на Геловін: ідеї атмосферних страв із курячим фаршем
Навіщо просіювати борошно
Просіювання борошна вирішує одразу два важливі завдання:
- насичує борошно повітрям, що гарантує ніжність тіста та повітряність випічки;
- розподіляє сухі продукти, такі як борошно, какао, розпушувач чи сіль, більш рівномірно.
Коли потрібно просіювати борошно
Не пропускайте просіювання, навіть якщо в рецепті не сказано це робити. Також варто знати, що просіяне борошно має меншу вагу, тому уважно ознайомтеся з рецептом, додавання якого саме інгредієнта він вимагає. Якщо в рецепті про це не сказано нічого, то варто міряти вагу саме непросіяного борошна.
Коли просіювати борошно не потрібно
Таких випадків небагато, але вони є. Перший – коли ви готуєте темпуру, легке тісто з борошна та води, яким покривають м'ясо, морепродукти або овочі, коли смажать у фритюрі.
Ще один приклад – приготування масляного крему за допомогою міксера. Цей девайс і так розіб'є усі грудочки, а насичувати крем повітрям потреби немає.