Елементарний трюк з минулого, який від нас приховали: до сковорідки нічого не прилипатиме
- Їжа може прилипати до сковорідки через пошкоджене покриття.
- Існує простий трюк з сіллю, який дозволить уникнути цієї проблеми.
Інколи як не старайся, а їжа все одно прилипає до сковорідки. Виявляється, цього можна легко уникнути!
Прилипання їжі до сковорідки – це давня проблема, яку можна вирішити елементарним чином. 24 Канал з посиланням на Stackexchange розповідає про секрет, відомий усім досвідченим господиням.
Читайте також Можна спекти одним коржем: легкий пляцок з яблук на швидку руку
Як захистити сковорідку від прилипання їжі?
Цей спосіб чудово знайомий нашим бабусям. Але і зараз він працює з чаввуними та алюмінієвими сковорідками на всі сто, хоча дійсно став менш популярним. Усе, що вам потрібно – звичайна кухонна сіль.
Секрет поколінь / Фото Pixabay
Що треба робити: добре розігрійте порожню сковороду, а потім насипте 3 – 4 столові ложки солі. Смажте її, періодично помішуючи, поки вона не змінить колір.
Після цього висипте сіль, а сковороду протріть вологою ганчіркою, щоб прибрати залишки. Далі злегка змастіть поверхню олією, розігрійте її та витріть чистим паперовим рушником. Після такої підготовки їжа точно не буде прилипати.
А як працює спосіб з пергаментом?
Є й більш сучасний та так само простий варіант. Виріжте з пергаменту коло за розміром дна сковороди, покладіть його всередину та додайте трішки олії, розповідає портал Pysznosci.
Такий пергаментний "щит" не дає продуктам пригорати і значно полегшує перевертання страв, навіть якщо сковорода давно втратила своє покриття.
Що варто приготувати?
Спробуйте гуцульські деруни, вони недарма "розривають" усі тренди.
А ще варто спробувати шедевральний французький десерт Креп Сюзет.