Укр Рус
25 листопада, 18:45
2

Елементарний трюк з минулого, який від нас приховали: до сковорідки нічого не прилипатиме

Основні тези
  • Їжа може прилипати до сковорідки через пошкоджене покриття.
  • Існує простий трюк з сіллю, який дозволить уникнути цієї проблеми.

Інколи як не старайся, а їжа все одно прилипає до сковорідки. Виявляється, цього можна легко уникнути!

Прилипання їжі до сковорідки – це давня проблема, яку можна вирішити елементарним чином. 24 Канал з посиланням на Stackexchange розповідає про секрет, відомий усім досвідченим господиням. 

Читайте також Можна спекти одним коржем: легкий пляцок з яблук на швидку руку

Як захистити сковорідку від прилипання їжі? 

Цей спосіб чудово знайомий нашим бабусям. Але і зараз він працює з чаввуними та алюмінієвими сковорідками на всі сто, хоча дійсно став менш популярним. Усе, що вам потрібно – звичайна кухонна сіль. 

Секрет поколінь / Фото Pixabay 

Що треба робити: добре розігрійте порожню сковороду, а потім насипте 3 – 4 столові ложки солі. Смажте її, періодично помішуючи, поки вона не змінить колір. 

Після цього висипте сіль, а сковороду протріть вологою ганчіркою, щоб прибрати залишки. Далі злегка змастіть поверхню олією, розігрійте її та витріть чистим паперовим рушником. Після такої підготовки їжа точно не буде прилипати.

А як працює спосіб з пергаментом? 

Є й більш сучасний та так само простий варіант. Виріжте з пергаменту коло за розміром дна сковороди, покладіть його всередину та додайте трішки олії, розповідає портал Pysznosci

Такий пергаментний "щит" не дає продуктам пригорати і значно полегшує перевертання страв, навіть якщо сковорода давно втратила своє покриття.

Що варто приготувати?