Креп Сюзет – це "палаючі" французькі млинці в апельсиновому сиропі, які припадають до смаку абсолютно усім. Хто сказав, що вишукані десерти повинні бути складними? 24 Канал відтворити цей смаколик за рецептом порталу Fajne gotowanie.

До речі З такого сніданку треба починати тиждень: готуємо сирники без сиру, які ви не забудете

Як приготувати Креп Сюзет?

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
млинці:
– 150 грамів борошна;
– 2 яйця;
– 300 мілілітрів молока;
– 50 мілілітрів води;
– 2 столові ложки цукру;
– 50 грамів розтопленого вершкового масла;
соус:
– 100 грамів цукру;
– сік і цедра 2 апельсинів;
– 50 грамів вершкового масла;
– 50 мілілітрів апельсинового лікеру (Cointreau).

Рецепт Креп Сюзет дуже простий

Шедевр без зайвих зусиль / Фото Freepik

Приготування:

  1. Для приготування млинців змішайте яйця, молоко, воду та борошно до гладкого тіста. Додайте трішки цукру й розтоплене вершкове масло, після чого випікайте тонкі млинці на гарячій пательні.
  2. Тепер соус: розтопіть цукор до карамельного кольору, влийте апельсиновий сік, додайте цедру та вершкове масло, добре розмішайте до однорідності.
  3. За бажанням можна зробити фламбе. Влийте лікер і дайте полум’ю швидко випалити алкоголь, залишивши лише приємний аромат.
  4. Готові млинці занурте в теплий соус, складіть у вигляді трикутників і подавайте одразу, поки вони гарячі.

Смачного!

Хто створив Креп Сюзет?

Як це буває з відомими стравами, є кілька джерел походження цього десерту. Однак найбільш реалістична версія – десерт створив відомий шеф Огюст Ескофʼє, розповідає Gastrotravel.

Десерт подали в Монако для принца Уельського, а назвали на честь. акторки Сюзенни (Сюзет) Райхенберг, яка його супроводжувала. Щоправда, тоді млинці подавали з мандаринами і без фломбування.

Що ще цікавого спробувати?

  • Якщо вже зайшла мова про французьку кухню – обовʼязково спробуйте це ніжне та соковите мʼясо.

  • А ще поки у всіх вдосталь горіхів, варто насолодитися смаком цього простого та оригінального пляцка.