Правильне меню відіграє значну роль в успішному навчанні. Однак для багатьох батьків корисна та поживна їжа асоціюється зі складними стравами, які не завжди до вподоби дітям, розповідає 24 Канал.

Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак

Щоб виправити це переконання, розповідаємо про критерії, яким повинно відповідати збалансоване меню, а також про продукт, що допоможе школярам залишатися продуктивними та активними упродовж насиченого дня.

Чому батькам варто звернути увагу на курячі гомілки

Щоб дитина змогла розкрити свій потенціал наповну, батькам варто потурбуватися про особливе меню. Загалом при його формуванні важливо врахувати:

  • смак, аби дитина їла охоче та з апетитом,
  • поживність, аби організм отримав потрібні енергію та нутрієнти,
  • зручність, адже малюки з великою ймовірністю оберуть ту страву, яку батьки дозволять їсти навіть руками.

Один із продуктів, який відповідає цим характеристикам та є одним із беззаперечних фаворитів серед дітей – це куряча гомілка. У неї просто безліч переваг, які варто взяти на озброєння батькам, що обирають для своїх школярів найкраще.

Хрустка скоринка та ніжне м'ясо

Куряча гомілка – це поєднання найкращих характеристик курятини. Ззовні вона вкрита хрусткою скоринкою, а всередині – міститься ніжне і соковите м'ясо. Це поєднання текстур робить курячу гомілку по-особливому смачною стравою.

Привабливий зовнішній вигляд

Для дітей важливий не лише смак, але й зовнішній вигляд страви. Завдяки особливій формі та золотавій скоринці куряча гомілка відрізняється з-поміж інших продуктів та є особливо апетитною для маленьких гурманів.

Для дітей важливий не лише смак, але й зовнішній вигляд страви / Фото Shutterstock

Що важливо – з курячою гомілкою будь-який гарнір стає цікавішим. Тож дитина з радістю з’їсть не лише м’ясо, але й картоплю, рис чи салат.

Гомілки зручно ділити на порції та тримати в руці

Дітям неабияк подобається той факт, що вони можуть насолоджуватися їжею, тримаючи її в руках. Для дорослих ж це неабияке полегшення, адже гомілка – це та частина курочки, що готується порційно. А отже вам не доведеться затрачати додатковий час на те, щоб поділити страву на окремі частини.

Різноманітні способи приготування

Курячу гомілку можна готувати різними способами: смажити, запікати, грилювати або тушкувати у соусі. Це дає батькам можливість експериментувати і готувати страву саме так, як сподобається кожному члену сім'ї.

Чудовий вибір для будь-якого часу доби

Помилково вважати курячу гомілку винятково “обіднім” чи “вечірнім” варіантом. Її можна вживати в будь-який час дня у поєднанні практично з будь-якими гарнірами чи салатами. Завдяки цій універсальності саме гомілка стає опцією №1 для шкільного життя.

До теми Улюблені сніданки по-новому: 3 рецепти із курячими гомілками


Гомілки – універсальна страва / Фото Shutterstock

Які гомілки обрати

Визначитися із потрібним продуктом – це тільки пів справи. Не менш важливо обрати надійного та перевіреного виробника, адже мова йде про наших дітей, яким ми хочемо дати лише найкраще.

Для того, аби не вдаватися у довгі дослідження та не шукати "той самий" продукт методом проб та помилок, варто обирати гомілки, які не містять антибіотиків та гормонів росту та готові до приготування: вже очищені, вимиті та герметично упаковані.

Такі гомілки завжди виправдають ваші очікування та стануть корисним "паливом" для нових звершень вашої дитини. Тож радимо запастися цим продуктом та самостійно переконатися, що це – найкращий вибір для школярів.