Ліниві вареники – давня страва української кухні, яку готували ще наші прабабусі для внучат. Якщо в ті часи її подавали зі сметаною чи варенням, або просто рясно посипали цукром, зараз – це грецький йогурт, кленовий сироп чи свіжі ягоди.

Читайте також Смачний спосіб зігрітися: 3 рецепти супів із курки, які сподобаються всій родині

З чим та як подавати ліниві вареники до столу рідним – вибір за вами, але пам'ятайте, найсмачніше з цукром та вершковим маслом.

Рецепт лінивих вареників з домашнього сиру

  • Час: 25 – 30 хвилин
  • Порції: 4


Ліниві вареники з сиром Лізи Глінської / Скріншот з відео

Приготування:

  1. Ретельно перетріть домашній сир через сито, щоб не було грудочок.


Скріншот з відео

  1. Додайте до сирної маси яйце, сіль та борошно. Вимішайте тісто.
  1. У велику каструлю наберіть води та висипте цукор. Відправте її на плиту та доведіть до кипіння.
  1. Сформуйте з сиру невеликі кульки та запаніруйте їх в манці.


Скріншот з відео

  1. Відваріть ліниві вареники в киплячій воді. Як тільки вони піднімуться на поверхню води, засічіть 1 хвилину та виймайте шумівкою.


Скріншот з відео

  1. Перекладіть страву на тарілку та подавайте до столу зі сметаною або грецьким йогуртом. Смачного!

Відеорецепт приготування лінивих вареників з сиру: