Ідеально солодкий, зі смачним тістом зверху – пиріг чудово підійде для чаю чи ранкової кави. Встигніть приготувати цей запашний десерт у сезон ревеню та полуниці, адже це просто неймовірне поєднання.

Читайте Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня

Рецепт пирога з ревенем та полуницею

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Літня насолода / Фото moje wypieki

Приготування:

  • У миску просійте борошно, додайте мигдаль, розпушувач, цукор, ваніль та все вимішайте.
  • Натріть на тертці холодне вершкове масло.
  • Суміш з борошна та масло з’єднайте та розітріть все в дрібну крихту.
  • Зробіть поглиблення в цій крихті, влийте туди яйце і швидко замісіть тісто.
  • Розділіть його на дві нерівні частини, обидві загорніть в плівку.
  • Меншу частину відправте в морозилку, більшу – в холодильник на 30 хвилин.
  • Вийміть тісто з морозилки, розкачайте у пласт та викладіть половину в деко попередньо застелене папером для випікання.
  • Поставте в холодильник ще на 30 хвилин. Підготовлене таким чином тісто попередньо випікайте при 180 градусах впродовж 15 – 20 хвилин або до злегка золотистого кольору.
  • Ревінь наріжте на шматки близько 1 сантиметра, а полуницю розріжте на четвертинки, з’єднайте між собою.
  • Додайте до начинки решту інгредієнтів та ретельно перемішайте.
  • На спечене пісочне тісто (можна прямо з духовки) рівномірно розподіліть начинку з ревеню та полуниці.
  • Вийміть половину тіста з холодильника та рівномірно розподіліть його по пляцку.
  • Пісочне тісто з ревенем і полуницею випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин.
  • Після охолодження можна додатково посипати цукровою пудрою.

Для особливого чаювання, спечіть горішки з згущеним молоком, родом із дитинства.