А ще запорукою гарного ранку стане апетитний сніданок, зазначає 24 Канал. Цей прийом їжі має бути не лише смачним, а й поживним, аби ви могли зарядитися енергією для продуктивного дня.
Читайте також Задоволення від відпочинку буде максимальним: що приготувати та не забути взяти на природу
Та щоб приготувати ідеальну страву, не потрібно витрачати години часу. Адже смачне ранкове частування можна організувати з будь-яких продуктів, які є у холодильнику, та менш як за 30 хвилин.
Ідеальні страви для весняно-літніх сніданків
Значна перевага весняно-літньої пори – велика кількість сезонних овочів та зелені. Свіжу городину можна комбінувати з вже готовими м’ясними продуктами, як-от від ТМ "Бащинський". Бренд пропонує різноманітні м’ясо-ковбасні вироби, які стануть чудовим компонентом вашого сніданку.
Наприклад, ви можете приготувати апетитну спаржу, запечену з соковитою грудинкою. Така страва стане як ідеальним доповненням до поживного сніданку, так і самостійною закускою.
Також чудовою ідеєю буде почати день з традиційного французького сендвіча крок-мадам: хрусткий підсмажений хліб з шинкою, сиром та яйцем потішить навіть найвибагливіших гурманів. Якщо ж ви любите піцу, то чому б не поласувати нею зранку? Ви можете приготувати її мініверсії, доповнивши випічку салямі, соковитими томатами та маслинами.
А щоб приготування сніданку було ще простішим, пропонуємо вашій увазі покрокові рецепти страв, які допоможуть почати день вдало та без турбот.
Запечена спаржа в беконі
Час: 15 хвилин
Порції: 4
Запечена спаржа в беконі /Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Очищаємо спаржу від шкірки на 4 сантиметри вгору від стебла та обрізаємо кінчики (білу частину).
- Нарізаємо грудинку тонкими смужками
- Загортаємо спаржу в грудинку, перекладаємо на деко та запікаємо в духовці 15 хвилин. Готову страву посипаємо пармезаном.
Крок-мадам з салатом
Час: 30 хвилин
Порції: 2
Крок-мадам з салатом / Фото Shutterstock
Приготування:
- Шинку нарізаємо тонкими скибками.
- На грубій тертці натираємо сир. Викладаємо на один шматочок хліба трішки сиру, два шматки шинки та знову сиру. Накриваємо все іншим шматком хліба.
- Обсмажуємо тости з обох сторін на сковорідці з вершковим маслом кілька хвилин.
- Для соусу у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та одразу перемішуємо. Вливаємо молоко та активно перемішуємо соус вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Додаємо спеції.
- Викладаємо на деко шар пергаменту для випікання або харчову фольгу, зверху кладемо тост. Поливаємо його соусом бешамель та знову посипаємо натертим сиром.
- Запікаємо крок-мадам 2 – 3 хвилини. Важливо, щоб утворилася рум'яна скоринка.
- Окремо обсмажуємо яйце, присмачуємо сіллю та перцем і викладаємо його зверху на страву.
- Подаємо крок-мадам до столу зі свіжою руколою та помідорами.
Мініпіца з салямі, томатами та маслинами
Час: 20 хвилин
Порції: 4
Мініпіца з салямі, томатами та маслинами / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Вкриваємо деко пергаментом для випікання.
- Розкачуємо тісто та вирізаємо з нього невеличкі кола.
- Змащуємо все кетчупом, посипаємо натертим сиром. Викладаємо на кожну мініпіцу ковбаску, кільця помідорів та нарізані маслини.
- Рясно посипаємо сухими травами орегано та відправляємо випікатися в духовку на 10 – 15 хвилин.
Смачного!