Не сирник і не чизкейк: який смачний пляцок можна приготувати з домашнім сиром
9 травня 2024,
19:59
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaДомашній сир – чудовий інгредієнт для випічки. Спробуйте приготувати цей маківник – вам сподобається.
Пляцок буде не лише смачним, а й гарним. Адже тісто там викладається у шаховому порядку.
Варто спробувати Що робити із засохлою паскою: приготуйте розкішні французькі тости
Сирний маківник
- Час: 1 година 40 хвилин
- Порцій: 6
– 1 кілограм кисломолочного сиру;
– 5 яєць;
– 200 грамів цукру;
– 200 мілілітрів вершків;
– 16 грамів ванільного цукру;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю.
Для макової маси:
– 400 грамів маку;
– 80 грамів меду;
– 80 грамів цукру;
– 80 грамів сушеної журавлини;
– 40 грамів волоських горіхів;
– 2 чайні ложки мигдалевого екстракту;
– 1 чайна ложка кориці;
– 1 столова ложка масла;
– 70 грамів цукатів;
– 2 яйця.
Для помадки:
– 1 склянка цукрової пудри;
– 3 столові ложки лимонного соку.
Приготування:
- Сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор збийте блендером або міксером до однорідності. Додайте крохмаль та збийте ще раз.
- Залийте мак окропом та накрийте миску кришкою. Коли охолоне, злийте воду та двічі перемеліть у блендері або на м'ясорубці.
- Наріжте горіхи, додайте їх до маку і добре перемішайте. Розтопіть масло і також влийте його в миску з маком. Решту інгредієнтів, крім яєць, теж додайте до макової маси та добре перемішайте.
- Збийте яйця міксером або вінчиком. Влийте їх у макову масу та добре перемішайте.
- Форму, вистелену пергаментом, змастіть олією та посипте борошно. Викладайте почергово ложкою макову і сирну масу, щоб заповнити все дно. Вистеліть наступний шар, накриваючи мак сиром і навпаки. Трохи покрутіть форму, щоб маса втрамбувалася.
- Поставте форму в розігріту до 180 градусів і випікайте 1 годину 20 хвилин. Вимкніть духовку та прочиніть дверцята. Ще 30 хвилин не виймайте маківник із духовки.
- Для помадки розчиніть цукор у лимонному соку. Намастіть нею охолоджений маківник.