Коли за вікном – мжичка й загалом зимно, зігріваючий суп – найбажаніша страва! Рецептів таких супів – безліч, але сьогодні ми пропонуємо геть незвичний – з хроном.

Читайте Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом

Хрін давно використовується в українській кухні, але його рідко додають у супи. А дарма: він додає стравам пікантності!

Рецепт особливого супу з хроном

Час: 1 годин
Порцій: 4

Особливий суп / Фото przyslijprzepis

Інгредієнти:

  • 1 літр курячого бульйону;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 50 грамів шинки;
  • 3 – 4 столові ложки тертого хрону;
  • 4 картоплини;
  • 1 маленька морквина;
  • 4 – 5 столових ложок сметани;
  • сіль, майоран та перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Спершу слід нарізати кубиками цибулю.
  2. У каструлю з товстим дном додати вершкове масло та цибулю, злегка обсмажити її до золотавого кольору.
  3. Шинку нарізати тонкими смужками, а часник подрібнити ножем.
  4. Додати до цибулі нарізаний часник та шинку і також обсмажити.
  5. Далі у каструлю слід покласти нарізану кубиками моркву і картоплю та обсмажте кілька хвилин.
  6. Влити до овочів та шинки бульйон і варити, поки овочі не стануть м’якими.
  7. Приправте сіллю, перцем та майораном.
  8. Коли овочі зваряться, додайте хрін, доведіть до кипіння й зніміть суп із вогню.
  9. Додайте до сметани 2 – 3 столові ложки гарячого супу (щоб сметана не згорнулася), перемішайте і вилийте в суп.
  10. За бажанням до страви при подачі можна додати круто зварене яйце.

Смачного!