Коли за вікном – мжичка й загалом зимно, зігріваючий суп – найбажаніша страва! Рецептів таких супів – безліч, але сьогодні ми пропонуємо геть незвичний – з хроном.
Читайте Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом
Хрін давно використовується в українській кухні, але його рідко додають у супи. А дарма: він додає стравам пікантності!
Рецепт особливого супу з хроном
Час: 1 годин
Порцій: 4
Особливий суп / Фото przyslijprzepis
Інгредієнти:
- 1 літр курячого бульйону;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 50 грамів шинки;
- 3 – 4 столові ложки тертого хрону;
- 4 картоплини;
- 1 маленька морквина;
- 4 – 5 столових ложок сметани;
- сіль, майоран та перець – на ваш смак.
Приготування:
- Спершу слід нарізати кубиками цибулю.
- У каструлю з товстим дном додати вершкове масло та цибулю, злегка обсмажити її до золотавого кольору.
- Шинку нарізати тонкими смужками, а часник подрібнити ножем.
- Додати до цибулі нарізаний часник та шинку і також обсмажити.
- Далі у каструлю слід покласти нарізану кубиками моркву і картоплю та обсмажте кілька хвилин.
- Влити до овочів та шинки бульйон і варити, поки овочі не стануть м’якими.
- Приправте сіллю, перцем та майораном.
- Коли овочі зваряться, додайте хрін, доведіть до кипіння й зніміть суп із вогню.
- Додайте до сметани 2 – 3 столові ложки гарячого супу (щоб сметана не згорнулася), перемішайте і вилийте в суп.
- За бажанням до страви при подачі можна додати круто зварене яйце.
Смачного!