Маринований часник має ніжніший смак, ніж сирий. З’ївши його, не доведеться турбуватися про тривалий неприємний запах з рота. У цьому варіанті це чудове доповнення до салатів, соусів і бутербродів. Його також можна подавати як інгредієнт заправок і маринадів до м’яса.

Актуально Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Також варто пам’ятати, що корисні для здоров’я речовини часнику проникають і в воду, в якій він маринований. Тому ні в якому разі не можна її виливати. Маринад має ніжний часниковий аромат, її можна додавати в невеликих кількостях, наприклад, в супи або соуси. Таким чином можна отримати цікавий, злегка кислуватий присмак. Однак не забувайте зменшити кількість солі, оскільки маринад вже містить цей інгредієнт.

Чудовий інгредієнт / Фото unsplash

Приготування маринованого часнику мало чим відрізняється від приготування огірків. У цьому випадку найголовніше – це правильно приготований розсіл. Також варто додати в банку кріп і невеликий шматочок хрону. Такий часник завжди варто мати в коморі, щоб зміцнити організм і урізноманітнити смак відомих страв.

Рецепт маринованого часнику

Час: 30 хвилин
Порцій: 4

Неймовірна добавка / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • часник;
  • 4 склянки води;
  • 1 склянка оцету 10 %;
  • 3 столові ложки рідкого меду;
  • 2 столові ложки солі;
  • 3 столові ложки цукру.

Приготування:

  1. Часник очистити та ретельно промити під проточною водою.
  2. Розкласти у банки
  3. З’єднати всі необхідні інгредієнти для маринаду інгредієнти та закип’ятіть. Закип’ятіть маринад і залийте часник.
  4. Залиште часник маринуватися мінімум на 1 добу.
  5. Маринований часник може зберігатися у холодильнику кілька тижнів.