Шоколадне суфле – це мінімум інгредієнтів та роботи. Ідеальний десерт і для буднів, і для свят!

Не пропустіть Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Під час запікання бульбашки збитих яєчних білків розширюються, завдяки чому суфле стає пухким та легким, наче хмаринка. До речі, страва тому так і називається – суфле (souffler), що в перекладі з французької означає "дути" або "надути".

Рецепт шоколадного суфле

Час: 45 хвилин
Порцій: 6

Ароматний десерт / Фото kwestiasmaku

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки цукру;
  • 100 вершкового масла (+ 50 грамів для змащення форми);
  • 200 грамів темного шоколаду;
  • 6 яєць.

Для подачі:

  • збиті вершки.

Приготування:

  1. Жаротривкі форми ретельно змастіть вершковим маслом і посипте цукром.
  2. Шоколад поламайте на шматочки, змішайте з нарізаним вершковим маслом і розтопіть, помішуючи, на водяній бані. Для цього миску з шоколадом та маслом поставте на каструлю з гарячою водою (щоб прогріти шоколад знизу).
  3. Розтоплену шоколадну масу відставте на 5 хвилин, щоб охолола.
  4. Відокремте білки яєць від жовтків і збийте з дрібкою солі на стійку піну.
  5. Яєчні жовтки додайте до шоколадної маси.
  6. Туди ж обережно вмішайте білкову піну до однорідності.
  7. Викладіть масу до форм і запікайте 15 хвилин у попередньо розгрітій духовці при 200 градусах.
  8. Подавайте суфле зі збитими вершками.

Смачного!