Зовні китайські деруни начебто нічим не відрізняються від українських. Круглі, обсмажені з двох боків, як і годиться. Але картоплю на них не труть, а нарізають дрібним кубиком, а всередині дерунів… кукурудза!

Читайте також Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин

Рецепт дерунів по-китайськи

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Ретельно почистьте й помийте під проточною водою картоплю.
  1. Наріжте картоплю дрібними кубиками (методом брюнуаз). Перекладіть до миски з холодною водою й промийте, щоб вийшов зайвий крохмаль. Відцідіть.
  1. Додайте до відцідженої картоплі кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину.
  1. Присипте суміш борошном, линіть трохи води й усе ретельно перемішайте.
  1. Розігрійте сковорідку з олією й посмажте на ній деруни (викладайте по 1 столовій ложці) до рум'яності.
  1. Готові деруни присмачте спеціями й полийте сметаною.

Смачного!

Відеорецепт приготування китайських дерунів: