Зовні китайські деруни начебто нічим не відрізняються від українських. Круглі, обсмажені з двох боків, як і годиться. Але картоплю на них не труть, а нарізають дрібним кубиком, а всередині дерунів… кукурудза!
Читайте також Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин
Рецепт дерунів по-китайськи
- Час: 25 хвилин
- Порції: 2
Приготування:
- Ретельно почистьте й помийте під проточною водою картоплю.
- Наріжте картоплю дрібними кубиками (методом брюнуаз). Перекладіть до миски з холодною водою й промийте, щоб вийшов зайвий крохмаль. Відцідіть.
- Додайте до відцідженої картоплі кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину.
- Присипте суміш борошном, линіть трохи води й усе ретельно перемішайте.
- Розігрійте сковорідку з олією й посмажте на ній деруни (викладайте по 1 столовій ложці) до рум'яності.
- Готові деруни присмачте спеціями й полийте сметаною.
Смачного!
Відеорецепт приготування китайських дерунів: