Існує багато рецептів картопляного пюре: на воді, з молоком, на вершках. Картопля чудово поєднується з різними продуктами: бататом, гарбузом, цвітною капустою, навіть з яблуками. Особливого смаку гарніру додають спеції, передусім – мускатний горіх.

Читайте також Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори

Для пюре важливо обрати правильний сорт картоплі – що добре розварюється: "арсенал", "еволюшн", "аризона", "белла роса", "лабелла, "ред леді".

Рецепт картопляного пюре з пармезаном

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю та почистьте від шкірки. Наріжте її великими шматками та відваріть у підсоленій воді (20 хвилин).
  1. Поки картопля вариться, приготуйте ароматне масло для заправки гарніру. Розігрійте вершкове масло в невеликій сковорідці на середньому вогні. Коли масло почне пінитися, додайте роздавлений часник і зменшіть вогонь.
  1. Постійно помішуйте інгредієнти, поки масло не почне змінювати колір і не стане золотисто-коричневим з горіховим ароматом. Коли часник стане приємного коричневого кольору (не згорілий), зніміть сковорідку з плити.


Фото Café delites

  1. Злийте воду з картоплі.
  1. Процідіть через сито трохи більшу частину підсмаженого масла до відвареної картоплі. Залишіть хрусткі шматочки часнику, щоб додати їх пізніше.


Фото Café delites

  1. Додайте до картоплі сир пармезан і молоко. Збийте все ручною товкачкою до однорідної консистенції (1 – 2 хвилини). Влийте додаткове молоко, якщо ви любите більш рідку консистенцію картопляного пюре.
  1. Спробуйте на смак, присмачте ще сіллю, якщо потрібно.
  1. Подавайте гарнір до столу з рештою підсмаженого маслом, додатковим сиром пармезан, нарізаною петрушкою та хрусткими шматочками часнику.

Смачного!