Запечений у духовці часник принесе на кухню не лише новий смак, а ще й казковий аромат. Ідеальне доповнення до салату та червоного вина!

Не пропустіть Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву

Цей рецепт підходить як для французького багета, так і будь-якої іншого довгастого хліба.

Рецепт часникового хліба

Порцій: 4
Час: 1 година

Запечений часник – основа страви / Фото miminewman

Інгредієнти:

  • 4 головки часнику;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка петрушки;
  • 1 чайна ложка базиліку
  • 1 французький багет;
  • морська сіль до смаку;
  • перець чорний до смаку;
  • паприка до смаку.

Приготування:

  1. Очистити часник від кінцівок та зовнішнього шару лушпиння. Підготовлений часник полити оливковою олією, посипати морською сіллю, обгорнути фольгою. Поставити запікати у духовку на 35 хвилин при 200 градусах. Часник буде готовим, коли центральний зубчик стає абсолютно м’яким, якщо його легко проколоти ножем.
  2. В окрему тарілку дрібно нарізаємо базилік та петрушку. М'якуш з головок легко вичавлюємо руками у тарілку.
  3. До часнику та зелені додаємо шматок масла, спеції та все ретельно перемішуємо.
  4. Багет розрізаємо на 4 частини. Часникову суміш намазуємо на багет та ставимо запікатися у духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

Перегляньте детальне відео цього неймовірного рецепту:


Коли часник стане м’яким, його можна ще потримати у духовці кілька хвилин до глибокого золотистого кольору для більш карамелізованого аромату. Такий часник можна додати до салату, картопляного пюре чи хумусу. Використовується також замість сирого часнику в супах, запіканках та соусах.