Рецептів форшмаку – безліч: з яблуком і без нього, із солоною та консервованою рибою й навіть із тунцем. Проте улюбленим варіантом мільйонів залишається класичний – з оселедцем та яблуком. І зверніть увагу: заправляється він не майонезом, а вершковим маслом.
Читайте також Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім
Рецепт форшмаку з яблуком
- Час: 30 хвилин
- Порції: на 6 порцій
Приготування:
- Цибулю наріжте дрібними кубиками й залийте на кілька хвилин окропом, щоб прибрати гіркоту.
- Оселедець та варені яйця наріжте дрібними кубиками.
- Яблуко почистіть від шкірки та зернят і натріть на дрібній тертці.
- Цибулю відцідіть від води й з'єднайте з рештою інгредієнтів.
- Додайте м'яке вершкове масло та чорний мелений перець і все як слід перемішайте.
- Викладіть форшмак на шматочки чорного хліба. (Попередньо їх можна обсмажити на олії до хрумкої скоринки.)
Святкова закуска з оселедця готова. Смачного!
Цікаво знати! Новорічні традиції та атрибути: