Рецептів форшмаку – безліч: з яблуком і без нього, із солоною та консервованою рибою й навіть із тунцем. Проте улюбленим варіантом мільйонів залишається класичний – з оселедцем та яблуком. І зверніть увагу: заправляється він не майонезом, а вершковим маслом.

Читайте також Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім

Рецепт форшмаку з яблуком

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: на 6 порцій

Приготування:

  1. Цибулю наріжте дрібними кубиками й залийте на кілька хвилин окропом, щоб прибрати гіркоту.
  1. Оселедець та варені яйця наріжте дрібними кубиками.
  1. Яблуко почистіть від шкірки та зернят і натріть на дрібній тертці.
  1. Цибулю відцідіть від води й з'єднайте з рештою інгредієнтів.
  1. Додайте м'яке вершкове масло та чорний мелений перець і все як слід перемішайте.
  2. Викладіть форшмак на шматочки чорного хліба. (Попередньо їх можна обсмажити на олії до хрумкої скоринки.)

Святкова закуска з оселедця готова. Смачного!

Цікаво знати! Новорічні традиції та атрибути: