Що має бути на новорічному столі, щоб заслужити прихильність Металевого Бика, який прийме 2021 рік? А що не варто готувати на святковий стіл?

Читайте також Салат у вигляді бика на Новий Рік 2021: рецепт з шинкою та грибами

Основні рекомендації:

Існує кілька правил, які слід враховувати під час підготовки святкового столу:

  • Бик любить достаток, тому стіл варто щедро наповнити ласощами;
  • на Новий рік запасіться ігристим вином та насолоджуйтесь коктейлями з мінімальним вмістом алкоголю;
  • складіть святкове меню на основі рекомендацій, запропонованих нижче;
  • переконайтеся, що у вас є основна страва, кілька салатів та закусок, а також напої та десерт;
  • подбайте про оригінальне оздоблення святкових страв та столу.

Що приготувати на новорічний стіл:

Основною стравою має бути м'ясо. Стейки, шашлик зі свинини, смажена курка або індичка та подібні страви - ідеальне рішення. Якщо ви любите рибу, не потрібно від неї відмовлятися, однак у 2021 році риба повинна бути морська.

У салатах також обов'язкова наявність м'яса. Це може бути традиційне олів'є, гранатовий браслет, з куркою, крабовий салат тощо. Чудовою ідею буде фруктова тарілка, а якщо нарізати фрукти різноманітними техніками, вони стануть справжньою прикрасою застілля.

Незважаючи на те, що напередодні Нового року до десерту часто не доходять, він все одно повинен бути. Господар 2021 року оцінить, якщо десерт буде із сиру, наприкад, чізкейк, червоний оксамит, навіть тірамісу - все це буде прекрасним солодким завершенням святкового застілля або доповненням до кави вранці першого січня.

Читайте також Як приготувати домашній майонез для салатів – рецепт від Лізи Глінської

Якщо ви не знаєте, що приготувати на Новий 2021 рік, ми пропонуємо кілька чудових ідей.

М'ясний рулет з сиром та грибами

М'ясний рулет

  1. Спершу потрібно приготувати м'ясний фарш, перемоліть у м'ясорубці чи блендері. Далі фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею і одним сирим яйцем, додайте спеції, перемішайте.
  2. Гриби, попередньо наріжте невеликими кубиками, обсмажте на рослинній олії 5 хвилин. Моркву наріжте кубиками.
  3. На фольгу для випікання викладіть фарш у формі прямокутника висотою близько 1,5 см. Зверху викладіть гриби та моркву, згорніть у рулет. Верх та боки змастіть майонезом та посиите тертим сиром.
  4. Запікайте в печі півгодини при 200 градусах. Трохи охолоджений рулет нарізжте на порційні шматочки, прикрасьте зеленню і подавайте гостям.

Салат з куркою та чорносливом

Салат з куркою та чорносливом

  1. Яйця потрібно спершу натріть на крупній тертці. Далі куряче філе наріжте кубиками середнього розміру.
  2. Помийте чорнослив нарізати не дуже дрібно. Огірки наріжте великою соломкою.
  3. Подрібніть горіхи качалкою або в блендері.
  4. Розкладайте шарами у такому порядку: огірок, курка, майонез, спеції, 1/2 чорносливу, яйця, сіль, майонез, чорнослив, горіхи. Прикрасьте зеленню, прибрати на деякий час у прохолодне місце, щоб салат настоявся.

Тірамісу

Тірамісу

  1. Спершу готуємо крем. Для цього потрібно відокремити білки від жовтків. Далі білки збийте у густу піну, а жовтки змішайте з цукровою пудрою. Акуратно перемішайте жовтки з маскарпоне. У сирно-яєчну масу дуже обережно ввести білки. Лопаткою легенько перемішайте.
  2. Для приготування основи потрібно заварити каву та в охолоджену рідину додайте кулінарний коньяк. У цій суміші потрібно замочувати печиво Савоярді на 3 секунди.
  3. Замоченим Савоярді рівномірно викладіть на дно форми. Зверху розподіліть половину крему, потім знову печиво і крем, що залишився. Десерт залиште на 5-6 годин у холодильнику. Перед подачею задекоруйте тертим шоколадом чи какао. Смачного!