Улюблена консервація мільйонів: готуємо огірки з кетчупом без стерилізації
12 липня 2024,
14:10
Читать новость на русском
Джерело:
"Еспресо"Запасіться на зиму консервованими огірками. Цей елементарний рецепт без стерилізації може стати вашим улюбленим.
Огірки з кетчупом мають особливий смак. Ваші рідні будуть від них в захваті.
Варто спробувати Пікантна закуска на всі випадки життя: готуємо гострі огірки з кетчупом Чилі
Огірки з кетчупом
- Час: 50 хвилин + 4 години
- Порцій: 10
– 2 кілограми огірків;
– 6 столових ложок кетчупу;
– 3 столові ложки солі;
– 2 столові ложки цукру;
– 75 мілілітрів оцту;
– 9 горошин перцю;
– 3 зубчики часнику;
– 3 гілки кропу.
Приготування:
- На дно кожної банки покладіть 1 парасольку кропу, 1 зубчик часнику і 3 горошинки перцю.
- Помийте огірки, замочіть їх у воді на 4 години, після чого дістаньте та розкладіть по банках.
- Закип'ятіть воду, залийте огірки, дайте їм постояти 5 хвилин. Злийте воду, закип'ятіть нову та залийте нею огірки. Дайте постояти 15 хвилин і злийте воду в каструлю.
- Додайте сіль, цукор, кетчуп, закип'ятіть та влийте оцет.
- Залийте маринадом огірки, закатайте банки чистими стерилізованими кришками. Зберігайте у прохолодному місці.