Такі огірки готуються швидко. Зокрема, через відсутність стерилізації.

Варто спробувати Смачніший, ніж фуа-гра: готуємо фантастичний паштет з курячої печінки на зиму

Мариновані огірки з кетчупом "Чилі" без стерилізації

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Добре помийте огірки, після чого замочіть їх у воді на 4 години.
  2. Далі розкладіть огірки у чисті банки. Туди ж додайте по одній парасольці кропу, зубчик часнику і 3 горошини перцю.
  3. Залийте огірки окропом та залиште на 3 – 5 хвилин.
  4. Злийте воду, після чого залийте окропом знову та залиште на 15 хвилин.
  5. Злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, кетчуп "Чилі" і доведіть до кипіння. Маринад повинен добре закипіти, після чого влийте в нього оцет.
  6. Огірки залийте гарячим маринадом. Банки закрийте стерилізованими кришками. Зберігайте в прохолодному місці.