13 червня,
11:23
Час літніх супів настав: приготуйте ідеальну окрошку на айрані
Джерело:
pava_vbВлітку, щоб освіжитися, часто готують окрошку або холодник. Воно й не дивно, адже страва не лише чудово насичує, а й дає можливість врятуватися від високої температури на вулиці.
Зазвичай холодник готують на квасі чи кефірі. Проте ми радимо замінити їх на айран.
Варто спробувати Смачний обід за лічені хвилини: елементарний рецепт кабачкового крем-супу
Окрошка на айрані
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 6
– 3 – 4 середні картоплини;
– 8 – 10 яєць;
– 300 грамів ковбаси;
– 3 – 4 свіжі огірки;
– 250 грамів редиски;
– зелена цибуля та горошок до смаку;
– пучок кропу;
– 1 літр айрану;
– 1,5 літра мінеральної води;
– 2 столові ложки гірчиці;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль, перець до смаку.
Дивіться відео, як готувати окрошку
Приготування:
- Відварену картоплю наріжте кубиком.
- Відваріть яйця на круто. Білок наріжте кубиком, а жовток перетріть окремо.
- Наріжте кубиками варену ковбаску, огірки та редиску.
- Далі подрібніть зелень.
- Змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль, перець до смаку.
- Потім заправте все гірчицею, лимонним соком, айраном та мінеральною водою. Добре перемішайте та подавайте.