Час літніх супів настав: приготуйте ідеальну окрошку на айрані

13 червня 2024, 11:23
Читать новость на русском

Джерело:

pava_vb

Влітку, щоб освіжитися, часто готують окрошку або холодник. Воно й не дивно, адже страва не лише чудово насичує, а й дає можливість врятуватися від високої температури на вулиці.

Зазвичай холодник готують на квасі чи кефірі. Проте ми радимо замінити їх на айран.

Варто спробувати Смачний обід за лічені хвилини: елементарний рецепт кабачкового крем-супу

Окрошка на айрані

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти
– 3 – 4 середні картоплини;
– 8 – 10 яєць;
– 300 грамів ковбаси;
– 3 – 4 свіжі огірки;
– 250 грамів редиски;
– зелена цибуля та горошок до смаку;
– пучок кропу;
– 1 літр айрану;
– 1,5 літра мінеральної води;
– 2 столові ложки гірчиці;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль, перець до смаку.

Дивіться відео, як готувати окрошку

Приготування:

  1. Відварену картоплю наріжте кубиком.
  2. Відваріть яйця на круто. Білок наріжте кубиком, а жовток перетріть окремо.
  3. Наріжте кубиками варену ковбаску, огірки та редиску.
  4. Далі подрібніть зелень.
  5. Змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль, перець до смаку.
  6. Потім заправте все гірчицею, лимонним соком, айраном та мінеральною водою. Добре перемішайте та подавайте.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичні кабачкові оладки.