Картопляні оладки – популярна страва в українській кухні, чеській, білоруській, польській кухні. Страву готують з тертої картоплі. Тому їх ще називають драники, деруни – від способу приготування. У інших регіонах країни поширена назва – терті (картопляні) пляцки, картопляники, терчаники, тертюхи, кизлики, рисилованики.
У тісто, окрім картоплі, можна додавати будь-які овочі, кабачки, гриби, зелену цибулю, часник. Подають страву зі сметаною, а також соусом, йогуртом, улюбленим сиром, а також "Філадельфія", який можна приготувати власноруч вдома.
Читайтет також Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі
Рецепт оладок
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2-3
- Калорійність на 100 грамів: 268
Картопля почищена/Unsplash
- Помийте кабачок, картоплю, моркву почистіть від шкірки.
- Петрушку помийте, подрібніть ножем.
Подрібнена петрушка/Unsplash
- На дрібній тертці натріть картоплю, кабачок, моркву, викладіть у миску, перемішайте, додайте яйце, петрушку, сіль, спеції. Далі – додайте борошно, перемішайте до однорідної консистенції.
На пательні обсмажте оладки/ Фото Unsplash
- На пательню з оливковою олією, викладіть ложкою тісто, обсмажте з двох сторін до золотої скоринки.
Готові картопляні оладки з кабачком/ Фото Unsplash
- Викладіть на тарілку, задекоруйте петрушкою. Подавайте зі сметаною. Смачного!