Оселедець під шубою – традиційна страва для святкового столу, особливо взимку на Новий рік. Український шеф-кухар Микола Люлько поділився з читачами рецептом особливого салату – шубою з маринованим яблуком.

Читайте також Ідеї святкових страв з курочки до Новорічного столу: 3 прості рецепти

Презентація страви теж доволі сучасна, схожа на рулет. Зазвичай ми викладаємо цей салат через кільце, або одразу у тарілці. Не полініться, спробуйте щось нове!

Рецепт оселедця під шубою з маринованим яблуком

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • Всі заздалегідь відварені овочі натираємо на грубій тертці. Можна і на дрібній, за бажанням. Оселедець нарізаємо дрібним кубиком.
  • Нарізаємо ріпчасту цибулю дрібним кубиком. У гарячій воді розчиняємо сіль, цукор, вливаємо яблучний оцет. Перемішуємо та виливаємо все на цибулю. Залишаємо її маринуватися.
  • Очищене яблуко нарізаємо дрібними шматочками та маринуємо у соку половинки лимона та солі.
  • Розгортаємо шар харчової плівки. Викладаємо буряк, картоплю, моркву, яблука, цибулю та оселедець. Кожен з цих шарів обов'язково промащуємо майонезом.
  • Згортаємо все в рулет, защипаємо кінчики, немов це цукерка.
  • Залишаємо в холодильнику трішки стабілізуватися та знімаємо плівку.
  • Нарізаємо шубу шматочками та подаємо до столу.

Нехай смакує!