Основа сьогоднішнього барбекю – куряче філе й велика порція овочів! Доповнять композицію сир фета й гірчична заправка.

Читайте Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Проведімо золоту осінь по-гурманськи!

Курячий стейк із сезонними овочами

Порцій: 4
Час: 40 хвилин

Смачна ідея / Фото praktykulinarni

Інгредієнти:

  • 500 грамів курячого філе;
  • 2 середніх кабачки;
  • 300 грамів болгарського перцю;
  • 1 велика червона цибулина;
  • 1 пучок зеленої спаржі;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 3 чайні ложки приправи до шашлику;
  • 100 грамів сиру фета;
  • 1 чайна ложка зернистої гірчиці;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 столова ложка кленового сиропу.

Приготування:

  1. Куряче філе необхідно очистити від плівки та розрізати на 4 частини. М’ясо змішати зі спеціями ложкою оливкової олії та відкласти маринуватися.
  2. Підготуйте овочі: відріжте кінчики спаржі, кабачки наріжте часточками, перець розріжте навпіл, а цибулю кільцями. Змішайте овочі із 2 столовими ложками оливкової олії.
  3. Викладіть овочі на одну сторону деко, а курку на іншу. Обсмажте м’ясо на грилі 12 – 15 хвилин залежно від розміру шматків, а овочі 10 – 12 хвилин.
  4. Перед подачею посипати сиром фета й полити соусом з гірчиці, лимонного соку, кленового сиропу та оливкової олії.