Основа сьогоднішнього барбекю – куряче філе й велика порція овочів! Доповнять композицію сир фета й гірчична заправка.
Читайте Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України
Проведімо золоту осінь по-гурманськи!
Курячий стейк із сезонними овочами
Порцій: 4
Час: 40 хвилин
Смачна ідея / Фото praktykulinarni
Інгредієнти:
- 500 грамів курячого філе;
- 2 середніх кабачки;
- 300 грамів болгарського перцю;
- 1 велика червона цибулина;
- 1 пучок зеленої спаржі;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 3 чайні ложки приправи до шашлику;
- 100 грамів сиру фета;
- 1 чайна ложка зернистої гірчиці;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- 1 столова ложка кленового сиропу.
Приготування:
- Куряче філе необхідно очистити від плівки та розрізати на 4 частини. М’ясо змішати зі спеціями ложкою оливкової олії та відкласти маринуватися.
- Підготуйте овочі: відріжте кінчики спаржі, кабачки наріжте часточками, перець розріжте навпіл, а цибулю кільцями. Змішайте овочі із 2 столовими ложками оливкової олії.
- Викладіть овочі на одну сторону деко, а курку на іншу. Обсмажте м’ясо на грилі 12 – 15 хвилин залежно від розміру шматків, а овочі 10 – 12 хвилин.
- Перед подачею посипати сиром фета й полити соусом з гірчиці, лимонного соку, кленового сиропу та оливкової олії.