Щоб приготувати смачний крем-суп, не обов'язково купувати креветки, батат чи броколі. Тим паче не в сезон. Беріть продукти, що завжди є вдома: картоплю, моркву, цибулю. Підійде навіть заморожений кабачок.
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Прикрасити суп можна обсмаженими шматочками бекону, чипсами з моркви або просто насінням соняшника.
Рецепт овочевого крем-супу
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Фото Богданни Рибак
Приготування:
- У сотейник викладіть довільно нарізані овочі. Покладіть шматочок вершкового масла, гілочку чебрецю та влийте чистої води до середини овочів.
- З шару харчового пергаменту сформуйте картуш (кришечку) та накрийте ним овочі в сотейнику. Варіть овочі на повільному вогні 10 хвилин.
- Влийте вершки та знову накрийте картушем. Варіть овочі до готовності.
- Перебийте всі відварені інгредієнти блендером до консистенції крем-супу (однорідного пюре).
- Наріжте бекону кубиками та обсмажте на сковорідці 4 – 5 хвилин (до хрумкої скоринки). Паралельно з беконом обсмажте шматочки хліба.
- Викладіть крем-суп у глибокі тарілки, в центр покладіть обсмажений бекон та посипте пармезаном.
- На край тарілки викладіть хрумкі грінки та подавайте овочевий крем-суп до столу.