Щоб приготувати смачний крем-суп, не обов'язково купувати креветки, батат чи броколі. Тим паче не в сезон. Беріть продукти, що завжди є вдома: картоплю, моркву, цибулю. Підійде навіть заморожений кабачок.

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Прикрасити суп можна обсмаженими шматочками бекону, чипсами з моркви або просто насінням соняшника.

Рецепт овочевого крем-супу

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Фото Богданни Рибак

Приготування:

  1. У сотейник викладіть довільно нарізані овочі. Покладіть шматочок вершкового масла, гілочку чебрецю та влийте чистої води до середини овочів.
  1. З шару харчового пергаменту сформуйте картуш (кришечку) та накрийте ним овочі в сотейнику. Варіть овочі на повільному вогні 10 хвилин.
  1. Влийте вершки та знову накрийте картушем. Варіть овочі до готовності.
  1. Перебийте всі відварені інгредієнти блендером до консистенції крем-супу (однорідного пюре).
  1. Наріжте бекону кубиками та обсмажте на сковорідці 4 – 5 хвилин (до хрумкої скоринки). Паралельно з беконом обсмажте шматочки хліба.
  1. Викладіть крем-суп у глибокі тарілки, в центр покладіть обсмажений бекон та посипте пармезаном.
  1. На край тарілки викладіть хрумкі грінки та подавайте овочевий крем-суп до столу.

Що таке картуш

Це кулінарна шапка, яка робиться з пергаменту для випікання. Нею накривають сотейник, щоб вона торкалася поверхні овочів, але не доходила до країв посуду. Її використовують для карамелізації, глазурування та варіння з невеликою кількістю води.