Зазвичай основою паштетів виступають м'ясні компоненти або субпродукти, але на Святвечір таку страву не приготуєш. У цьому випадку можна скористатися рецептом овочевого паштету, який смакуватиме абсолютно усім.

До речі Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята: прості рецепти на Новий рік

Рецепт овочевого паштету з квасолі

Час: 40 хвилин

Порцій: 4

Зірка пісного столу / Фото wjazdnakuchnie

Інгредієнти:

  • 2 склянки квасолі;
  • 1 картоплина;
  • 1 морква;
  • 1 петрушка;
  • 1/4 великої селери;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 цибуля-порей;
  • 2 яйця;
  • оливкова олія;
  • сіль та перець до смаку;
  • спеції: сушений імбир, мускатний горіх, майоран, чилі, 1 – 2 зубчики часнику, сушені помідори, оливки, петрушка.

Приготування:

  1. Овочі чистимо та варимо у підсоленій воді. Даємо їм охолонути та подрібнюємо з допомогою м'ясорубки або блендера.
  2. Додаємо до маси яйця та ретельно перемішуємо.
  3. Приправляємо масу спеціями, власноруч регулюємо гостроту страви.
  4. Якщо консистенція маси надто рідка – додаємо трішки панірувальних сухарів.
  5. Перекладаємо паштет у форму та випікаємо 10 хвилин при 180 градусах.

Смачного!