Суп – рідка перша страва, популярна в багатьох країнах світу. Його рецепт було створено близько 500 років тому, коли навчилися робити спеціальний посуд для приготування страви. У Китаї готували у глиняному посуді на початку I століття до нашої ери. Найдавніший рецепт, написаний латиною, було знайдено в кулінарній книзі Апікура, наприкінці IV століття. Слово на позначення рідкої страви почали застосовувати з кінця XVIII ст. Слово походить від французького soupe, що у перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні.

Читайте також Україна подала офіційну заявку на включення борщу до ЮНЕСКО, ініціатором якої є Клопотенко

У світі існує близько 1500 видів супів. Також супи розрізняють за національними й географічним регіонами. Наприклад, в Західній Європі основний вид супів – бульйони й супи-пюре. Для України й багатьох країн Східної Європи – супи, які готують на основі бульйону з додаванням м'яса, риби.

Супи добре впливають на систему травлення організму, зігрівають у холодну пору року, насичують вітамінами, відновлюють сили та підвищити тонус.

Овочевий суп з солодким болгарським перцем, капустою, морквою і картоплею дуже легкий у приготуванні, який ви можете подати на обід або вечерю.

Рецепт овочевого супу

  1. Для приготування супу помийте, почистіть картоплю, наріжте кубиками.
  2. Почистіть цибулю, подрібніть ножем, моркву – наріжте кубиками.
  3. Капусту наріжте соломкою.
  4. Петрушку помийте, подрібніть ножем.
  5. У каструлю з окропом викладіть картоплю, додайте сіль.
  6. Цибулю з морквою, обсмажте на пательні з олією до золотої скоринки, додайте до картоплі.
  7. Солодкий перець, помийте, почистіть від кісточок, наріжте кубиками, викладіть у суп. Далі – додайте капусту, сіль, перець. Варіть протягом 15-20 хвилин до готовності, доки капуста не стане м'якою.
  8. Викладіть петрушку, перемішайте. Залиште суп на 20-25 хвилин для настоювання.
  9. Викладіть у тарілку. Смачного!