Пад-тай – це рисова локшина швидкого приготування з разноманітними соусами. Страву подають як у дорогих ресторанах, так і на фестивалях вуличної їжі.
Читайте також Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки
Пад-тай з креветками та куркою: рецепт
- Час: 25 хвилин
- Порції: 4
Фото Cafe delites
Приготування:
- У великій каструлі нагрійте воду до 30 градусів і вимкніть плиту. Покладіть у воду рисову локшину й дайте їй настоятися під кришкою 5 – 10 хвилин.
- Відцідіть локшину й промийте холодною водою.
- Для соусу змішайте рибний соус, коричневий цукор, тамариндову пасту, сік лайма та рисовий оцет.
- Нагрійте сковорідку, налийте туди олії, додайте часник і тримайте на вогні, помішуючи, 15 секунд.
Фото Cafe delites
- Наріжте середніми кубиками тофу й обсмажте протягом 1 хвилини. Відсуньте тофу вбік, додайте до сковороди яйце й потримайте його на вогні кілька секунд.
- Всипте до сковороди нарізане смужками куряче філе й змішайте з рідким яйцем. Помішуйте інгредієнти приблизно 2 хвилини, потім додайте креветки й готуйте, доки вони не порожевіють.
Фото Cafe delites
- Викладіть до сковорідки промиту локшину, перемішайте все й готуйте 2 хвилини, щоб локшина стала м'якою.
Фото Cafe delites
- Влийте до локшини соус і як слід розмішайте, щоб він повністю з'єднався з рештою інгредієнтів.
- Вимкніть плиту. Додайте до страви паприку, зелену цибулю й перемішайте.
Фото Cafe delites
- Викладіть на таріль локшину, а на неї – паростки квасолі та подрібнений арахіс.
Смачного!