Слово "плов" прийшло до нас із санскриту через перську та тюркські мови й означає "варений рис". Головна перевага страви під цією назвою – замінюваність складників залежно від уподобань кухаря або тих, для кого він її готує. Отже, основа плову – завжди рис, а з чим його тукшкувати: з яким м'ясом та приправами, – вирішуєте ви.
Не пропустіть Оригінальні страви на Геловін: рецепти для вечірки й не тільки
Смачнющий плов виходить із куркою та часником. Запечені головки часнику додають страві неймовірного аромату! До речі, ця варіація плову не передбачає складних кулінарних маніпуляцій та використання важкого приладдя: вона готується у звичайній сковороді.
Плов із куркою та часником
Час: 1 година
Порцій: 4
Чудова східна страва / Фото Інстаграм anny cooking
Інгредієнти:
- 2 курячих філе;
- 1 велика цибулина;
- 1 велика морквина;
- 3 – 4 дольки зубці + 1 головка (за бажанням);
- 350 грамів пропареного довгозернистого рису;
- 600 мілілітрів води;
- 50 мілілітрів олії;
- 2 лаврових листки;
- приправа до плову, сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Очищену моркву слід нарізати соломкою, а цибулю та куряче філе на середні кубики.
- Куряче філе солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
- У велику пательню наливаємо олію і підсмажуємо на ній до прозорості цибулю. Додаємо філе і смажимо ще 5 хвилин.
- Додаємо моркву і смажимо всі інгредієнти ще 5 хвилин.
- Заливаємо всі компоненти водою, додаємо рис, приправу до плову, сіль, очищений часник і окремо головку часнику.
- Зверху кладемо два лаврові листочки і накриваємо кришкою.
- Плов доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь та залишаємо його на плиті ще на 17 хвилин.
- Після того, як пройде відведений час, відставлямо страву з гарячої поверхні і залишаємо на 3 хвилини під кришкою настоюватися.
Нехай смакує!
Актуально Італійський сніданок: готуємо фритату з в'яленими томатами, кабачками та оливками
Текст публікації anny cooking:
Плов з куркою
Інгредієнти на велику порцію:
2 курячих філе
1 велика цибуля
1 велика морква
3-4 дольки часнику + 1 головка(по бажанню)
350 г пропареного довгозернистого рису
600 мл води
50 мл олії, сіль, перець, приправа до плову, 2 лаврових листочка⠀
Приготування:
Якщо готуєте для 2-х, готуйте половину порції.
️Нарізаємо соломкою моркву, кубиком цибулю, кубиком філе і відразу його солимо і перчимо.
️В велику сковороду наливаємо олію, підсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо філе і смажимо ще 5 хв, помішуючи, додаємо моркву і знову смажимо 5 хв.
️Заливаємо водою, додаємо рис, 1/3 ст.л. приправи до плову, солимо(~1/3 ст.л. з гіркою), додаємо часник очищений і головку часнику, кладемо зверху два лаврові листочки і накриваємо кришкою.
️Доводимо до кипіння плов, і зменшуємо вогонь до помірного, готуємо ще приблизно 17 хвилин і вимикаємо вогонь. Не знімаючи кришки, дайте плову настоятись 3 хвилини.